Jezik / Language:
 
Lica: Zovko Nikola
7 Septembar 2016

Zovko i ostali: Dokazi o pripadnosti Vojnoj policiji

U nastavku suđenja za zločin počinjen na području Čapljine, Tužilaštvo je uložilo set materijalnih dokaza, kojima se većinom pokušava dokazati da je Krešo Raič bio pripadnik Vojne policije.

31 August 2016

Zovko i ostali: Dokazi o pripadnosti policiji

Na suđenju za zločine počinjene na području Čapljine, Državno tužilaštvo uložilo je set dokaza o statusu optuženih i oštećenih.

24 August 2016

Zovko i ostali: Zloupotreba položaja tužioca

Na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina prekinuto je saslušanje svjedoka Tužilaštva BiH, jer je njegova izjava za vrijeme istrage uzeta na nezakonit način.

13 Juli 2016

Zovko i ostali: Odbrane prigovaraju da vještak nije koristio dokumente

U unakrsnom ispitivanju vještaka Tužilaštva BiH na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina, Odbrane optuženih zatražile su pojašnjenje nalaza za koji smatraju da je sačinjen uglavnom od iskaza svjedoka umjesto materijalnih dokaza.

6 Juli 2016

Nestanak dokumenata iz policije u Čapljini

Na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina, Tužiteljstvo BiH je, uz pomoć nalaza vještaka, nastojalo dokazati strukturu i komandni lanac u vojnoj i civilnoj policiji u Čapljini 1993. godine.
8 Juni 2016

U Čeljevu komandovala civilna policija

Na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina, Tužiteljstvo BiH je uz pomoć svojih svjedoka pokušavalo dokazati ko je vojnim policajcima izdao naredbu za odlazak u akciju u selu Čeljevo u julu 1993. godine.

25 Maj 2016

Hapšenje majora Veledara

Na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina, svjedoci Tužilaštva BiH, čapljinski civilni policajci, pričali su o ranjavanju i prebacivanju zarobljenog Bošnjaka nakon akcije u selu Čeljevo u julu 1993. godine.
18 Maj 2016

Vojna policija odvela teroriste iz Čeljeva

Na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina, svjedoci Tužilaštva BiH, civilni i vojni policajci, pričali su o zarobljavanju Bošnjaka tokom policijske akcije u selu Čeljevo u julu 1993. godine.

11 Maj 2016

Kratki rafal u čapljinskoj noći

Na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina, svjedoci Tužilaštva BiH pričali su o policijskoj akciji u selu Čeljevo u julu 1993. godine.


4 Maj 2016

Pogrešan zadatak vještaku

Sud BiH je zatražio da vještak doradi nalaz i mišljenje o dešavanjima u Čapljini 1993. godine tako da se fokusira na optužnicu.

20 April 2016

Strah svjedoka odgodio suđenje

Suđenje za zločine počinjene u općini Čapljina odgođeno je zbog nedolaska svjedoka Tužiteljstva BiH.

13 April 2016

Neretvom plivala smrt

Na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina, svjedoci Tužilaštva BiH pričali su o detaljima policijske akcije u selu Čeljevo u julu 1993. godine.


6 April 2016

Pogibije i iseljavanje iz Čeljeva

Na suđenju za zločine počinjene u opštini Čapljina, svjedoci Tužilaštva BiH govorili su o dešavanjima u selu Čeljevo u julu 1993. godine.

30 Mart 2016

Misterija nestanka Veledarovih

Na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina, svjedoci Tužilaštva BiH govorili su o odvođenjima u logor Gabela nakon skrivanja u šumama oko Počitelja u julu 1993. godine.
2 Mart 2016

Saslušanje trajalo osam mjeseci

Na suđenju za zločine počinjene u općini Čapljina, svjedoci Tužilaštva BiH govorili su o odvođenjima iz sela oko Čapljine u logor Gabela u julu 1993. godine.