Jezik / Language:
 
Lica: Tomić Duško
Radio Justice dnevni izvještaj: Milivoje Ćirković osuđen na pet godina zatvora

Milivoje Ćirković osuđen na pet godina zatvora

Prihvatajući sporazum o priznanju krivice Sud BiH osudio je Milivoja Ćirkovića na pet godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti počinjenog u Srebrenici.

Radio Justice dnevni izvještaj:Vlastimir Golijan priznao da je počinio genocid

Vlastimir Golijan priznao da je počinio genocid

Vlastimir Golijan izjasnio se da je kriv za genocid počinjen u Srebrenici u julu 1995. godine, odnosno za ubistvo više od 800 muškaraca i dječaka na Vojnoj ekonomiji Branjevo u Pilici (općina Zvornik).

Radio Justice dnevni izvještaj: Kos: Informacije pogubne za osumnjičenog

Kos: Informacije pogubne za osumnjičenog

Franc Kos, osumnjičen za genocid u Srebrenici, pregovara sa Tužilaštvom BiH o mogućem priznanju krivice, rečeno je na ročištu na kojem je razmatran prijedlog tužioca za produženje pritvora.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 38

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ante Kovać, Lalović i Škiljević, Korićanske stijene kao i priču o istrazi o zločinima počinjenim u logoru Silos u Tarčinu kraj Sarajeva.


Radio Justice dnevni izvještaj: Kovać: Traganje za pravdom

Kovać: Traganje za pravdom

Iznošenjem uvodnih riječi i predstavljanjem plana dokaznog postupka, pred Apelacionim vijećem Državnog suda počelo je obnovljeno suđenje Anti Kovaću, bivšem zapovjedniku Brigadne vojne policije Viteške brigade Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Radio Justice dnevni izvještaj: Kovać: Nova dva svjedoka Odbrane

Kovać: Nova dva svjedoka Odbrane

Sudsko vijeće prihvatilo prijedlog Odbrane na suđenju za zločine u Vitezu o saslušanju dvojice bivših haških optuženika.