Jezik / Language:
 
Lica: Tomić Duško
Radio Justice dnevni izvještaj: U zatvoru sedam godina

U zatvoru sedam godina

Tužilaštvo BiH zatražilo je da se Ante Kovać, kojem je zbog pogrešne primjene zakona ukinuta presuda, osudi na zatvorsku kaznu u trajanju od pet do 20 godina. Odbrana je zatražila nižu kaznu.

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 245

Sud čeka Đukića do 22. septembra

Poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić, Predrag MIlisavljević i drugi, Goran Sarić, Vinko Kondić, dok u rubrici "U Fokusu" saznajte hoće li Sud BiH izdati naredbu za izdavanjem potjernice za Novakom Đukićem koji je osuđen na 20 godina zatvora zbog zločina počinjenog na Tuzlanskoj kapiji. Đukić je u vrijeme izricanja presude bio na slobodi i, prema informacijama advokata, otišao je u Beograd na liječenje.

Radio Justice dnevni izvještaj: Završen dokazni postupak

Završen dokazni postupak

Ulaganjem materijalnih dokaza Odbrane Zorana Dragičevića, optuženog za zločin u Sarajevu, okončan je dokazni postupak, a završne riječi bit će iznijete 23. oktobra.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 158

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Mlađenović i Živković, Edin Džeko, i Goran Sarić. U rubrici Fokus poslušajte analizu o zločinima Jaska Gazdića nad nemoćnim i nezaštićenim ženama.

Radio Justice dnevni izvještaj: Gazdić: Početak suđenja

Gazdić: Početak suđenja

Na početku suđenja za zločine počinjene na području Foče, Državno tužilaštvo je navelo da će uvjeriti Sudsko vijeće Suda BiH da je Jasko Gazdić počinio zločine nad civilima tokom 1992. i 1993. godine, dok je Odbrana istakla da je optuženi nevin.

Radio Justice dnevni izvještaj: Gazdić: Produžen pritvor

Gazdić: Produžen pritvor

Državni sud na zahtjev Tužilaštva BiH produžio je pritvor Jasku Gazdiću, optuženom za zločine počinjene na području opštine Foča.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 102

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja: Gasal i ostali, Pelemiš i Perić, te Dražen Mikulić. U rubrici Fokus objavljujemo priču iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica u kojem kaznu izdržava 20 osoba osuđenih za ratne zločine.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 101

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine u predmetima: Momčilo Perišić, Pelemiš i Perić, Perić i ostali. U rubrici Fokus objavljujemo reportažu o zaštićenim svjedocima. 

Radio Justice dnevni izvještaj: Macić: Dolazak do istine

Macić: Dolazak do istine

Pred Sudom BiH je održana statusna konferencija prije početka suđenja Miralemu Maciću, bivšem pripadniku rezervnog sastava Stanice javne bezbjednosti (SJB) Konjic, za zločine počinjene u maju 1992. godine.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 96

U ovom izdanju poslušajte o mogućnostima izručenja Aleksandra Cvetkovića, obilježavanju godišnjiice zločina u Prijedoru i o stradanju Hrvata u Bugojnu. U rubrici Fokus objavljujemo izvještaj o zaštiti prava zatvorenika.

Radio Justice dnevni izvještaj: Kos i ostali: Smrt na Branjevu

Kos i ostali: Smrt na Branjevu

Na suđenju za genocid u Srebrenici, zaštićeni svjedok Državnog tužilaštva prisjetio se kako je u julu 1995. godine preživio strijeljanje na Vojnoj ekonomiji Branjevo (općina Zvornik).

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda: 71

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Vinko Kondić i ostali, Predrag Bastah i Goran Višković, te Gojko Kličković i ostali. U rubrici Fokus govorimo o odgovornosti medija pri izvještavanju o tranzicijskoj pravdi. Također, objavljujemo analizu o izdvajanju sredstava za odbranu optuženih.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 67

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Franc Kos i ostalima, Duško Jević i ostali, te Mehura Selimović i ostali. U rubrici Fokusu donosimo analizu dokaznog postupka u predmetu Korićanske stijene.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 64

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Mensur Memić i ostali, Nisvet Gasal i ostali, te Momir Pelemiš i ostali. U rubrici Fokus je priča o žrtvama silovanja i sekusalnog zlostavljana kojima vlasti nisu omogućile pristup pravdi i reparacijama.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 53

U ovom izdanju objavljujemo izvještaje sa suđenja u predmetima: Franc Kos i ostali, Mensur Memić i ostali, te Miodrag Marković. U rubrici Fokus poslušajte prilog prije izricanja presude Sretenu Lazareviću i ostalima.