Jezik / Language:
 
Lica: Radović Pero
30 August 2016

Marković i drugi: Oslobođeni krivice za zločin u Karačićima

Sud BiH oslobodio je osmoricu bivših pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Rogatice u septembru 1992. godine.

29 August 2016

Analiza – Marković i ostali: Masakr u Karačićima

Nakon skoro godinu i po suđenja, Sud BiH će 30. augusta izreći presudu osmorici bivših pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) optuženih za ratni zločin u rogatičkom selu Karačići, u kojem je strijeljano i zapaljeno 20 ljudi.

4 Juli 2016

Presuda za zločine u Rogatici 30. avgusta

Sud BiH će 30. avgusta izreći presudu osmorici bivših pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) optuženim za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. godine na području Rogatice.

7 Juni 2016

Zatražene oslobađajuće presude optuženima za zločine u Rogatici

U nastavku iznošenja završnih riječi, Odbrane su zatražile oslobađajuću presudu četvorici optuženih za zločine počinjene 1992. na području Rogatice.

10 Maj 2016

Odbrane zatražile oslobađajuću presudu

Iznoseći završne riječi na suđenju za zločine počinjene na području Rogatice, Odbrane optuženih Radomira Markovića i Mileta Kušića zatražile su oslobađajuće presude.
12 April 2016

Zatraženo kažnjavanje optuženih za zločine u Rogatici

Državno tužilaštvo je u završnoj riječi zatražilo od Sudskog vijeća da osmoricu optuženih za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Rogatice proglasi krivim.

29 Mart 2016

Završen dokazni postupak za zločine u Rogatici

Ulaganjem materijalnih dokaza Odbrane šestooptuženog Pere Radovića, kao i preostalih materijalnih dokaza Tužilaštva BiH okončan je dokazni postupak osmorici optuženih za zločine počinjene na području Rogatice 1992. godine.

15 Mart 2016

Ekshumacija tijela roditelja

Dodatna svjedokinja Državnog tužilaštva je potvrdila kako je bila prisutna prilikom ekshumacije i identifikacije posmrtnih ostataka roditelja i još dva srodnika u selu Karačići (općina Rogatica).

8 Mart 2016

Dodatni svjedok Tužilaštva BiH

Sudsko vijeće na suđenju za zločine počinjene na području Rogatice odbilo je prijedlog Tužilaštva BiH da ponovo bude saslušan zaštićeni svjedok MR-1.

9 Februar 2016

Bez saznanja o događaju u Karačićima

Na suđenju za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Rogatice 1992. godine, svjedok Odbrane je izjavio kako u ratu nije čuo da se bilo šta dešavalo u selu Karačići.

26 Januar 2016

Svjedokinja nije čula za zločine optuženih

Na suđenju osmorici optuženih za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. na području Rogatice, svjedokinja Odbrane je izjavila da nije čula za vojne akcije u selu Karačići.

22 Decembar 2015

Nagorjele kosti u štali

Vještak medicinske struke je rekao da su 2000. godine u jednoj štali u selu Karačići kraj Rogatice pronađeni nagorjeli posmrtni ostaci žrtava.
8 Decembar 2015

Upozorenje Rogatičkoj brigadi

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Rogatice, Državno tužilaštvo je uložilo četiri materijalna dokaza, među kojima i dokument – “Najstrožije upozorenje Rogatičkoj brigadi”.

24 Novembar 2015

Dokazi o borbama u Rogatici

Na suđenju osmorici bivših pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS), Tužilaštvo BiH je uložilo materijalne dokaze o borbenim dejstvima na području Rogatice.
10 Novembar 2015

Držanje straže na rubu Rogatice

Na suđenju za zločine počinjene na području Rogatice, svjedok Tužilaštva BiH je ispričao da je čuvao stražu nakon što je Rogatica “zauzeta” u julu 1992. godine.