Jezik / Language:
 
Lica: Puljić Mile
7 Septembar 2016

Puljić: Odbrana najavila više od 20 svjedoka

Na statusnoj konferenciji, Odbrana Mileta Puljića, koji je optužen za zločin počinjen u Mostaru, najavila je saslušanje više od 20 svjedoka, te vojnog vještaka koji će iznijeti nalaz i mišljenje o poziciji optuženog.


24 August 2016

Puljić: Završen dokazni postupak Optužbe

U nastavku suđenjaMiletu Puljiću, optuženom za zločine počinjene na području Mostara, Državnotužilaštvo je saslušanjem posljednjeg svjedoka o odvođenju zatvorenika naprinudne radove završilo dokazani postupak.

17 August 2016

Puljić: Nastavak ulaganja materijalnih dokaza Tužilaštva

Na suđenju Miletu Puljiću, optuženom za zločine počinjene na području Mostara, Državno tužilaštvo nastavilo je sa ulaganjem materijalnih dokaza, od kojih je 128 nespornih Odbrani ušlo u sudski spis.

13 Juli 2016

Puljić: Materijalni dokazi o dešavanjima u Mostaru

U nastavku suđenja bivšem pripadniku Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Miletu Puljiću, optuženom za zločin počinjen u Mostaru, Tužilaštvo BiH je uložilo set materijalnih dokaza.

29 Juni 2016

Tužilaštvo uložilo dokaze na suđenju Puljiću

Na suđenju Miletu Puljiću za zločine počinjene u Mostaru, Tužilaštvo BiH je uložilo set materijalnih dokaza.

27 April 2016

Nasilna smrt od vatrenog oružja

Na suđenju za zločine počinjene u Mostaru, vještak Tužilaštva konstatovao je da su na tijelima deset nastradalih osoba pronađene povrede koje ukazuju na nasilnu smrt iz vatrenog oružja.

6 April 2016

Ranjen u Šantićevoj kao maloljetnik

Na suđenju za zločine počinjene u Mostaru, svjedok Tužilaštva BiH izjavio je da je 13. avgusta 1993. godine kao maloljetnik ranjen na prinudnim radovima u Šantićevoj ulici.

30 Mart 2016

Razni dokumenti, različiti zaključci

Trećeg dana ispitivanja, vještak Tužilaštva BiH ostao je pri tvrdnji da je Mile Puljić, kao komandant, bio najodgovorniji za dešavanja u svojoj zoni odgovornosti u Mostaru, bez obzira što su na tom području djelovale i druge jedinice.

9 Mart 2016

Obavještajni izvori potvrda vještakovih zaključaka

Na suđenju za zločine počinjene u Mostaru, vještak Tužilaštva potvrdio je da se u svom nalazu pozivao na izvještaje Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH (OSA) i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kada je govorio o zonama odgovornosti.

2 Mart 2016

Za vještaka HVO paradržavna tvorevina

U unakrsnom ispitivanju vještaka Tužilaštva, Odbrana Mileta Puljića nastojala je dokazati da ne postoji dokument po kojem je Šantićeva ulica u Mostaru bila u zoni odgovornosti jedinice na čijem je čelu bio optuženi.

24 Februar 2016

Problemi s dostavljanjem dokumenata

Unakrsno ispitivanje vojnog vještaka na suđenju Miletu Puljiću za zločine počinjene u Mostaru odgođeno je jer Odbrana nije blagovremeno dostavila Tužilaštvu BiH dokaze koje je namjeravala koristiti.

3 Februar 2016

Tražio zatvorenike za prinudni rad

Na suđenju za zločine počinjene u Mostaru, vojni vještak Tužilaštva BiH potvrdio je da je optuženi Mile Puljić tražio izvođenje zatočenika iz logora Heliodrom radi obavljanja prinudnih radova.

27 Januar 2016

Pogibija s drvenom puškom

U nastavku suđenja Miletu Puljiću za zločine počinjene u Mostaru, pročitani su iskazi tri svjedoka koji su govorili o pogibijama, ranjavanjima i zlostavljanjima na prinudnim radovima u Šantićevoj ulici 1993. godine.

20 Januar 2016

Prinudni radovi na mostarskim vrućinama

Na suđenju Miletu Puljiću, optuženom za zločin počinjen na području Mostara, svjedok Tužilaštva BiH je kazao da je kao maloljetnik zatvoren na Heliodrom, odakle je svakodnevno odvođen na prinudne radove sve do ranjavanja u Šantićevoj ulici u augustu 1993. godine.
13 Januar 2016

Šantićeva – ulica smrti

Svjedoci Tužilaštva BiH na suđenju Miletu Puljiću govorili su o stradanju logoraša sa Heliodroma, koje su pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) odvodili na prinudne radove u Šantićevu ulicu u Mostaru.