Jezik / Language:
 
Lica: Pantić Radomir
22 Mart 2016

Leševi ispred škole u Bratuncu

U nastavku suđenja za genocid počinjen u Srebrenici, svjedokinja Tužilaštva BiH izjavila je da je u julu 1995. godine vidjela leševe na betonu ispred škole “Vuk Karadžić” u Bratuncu.

15 Mart 2016

Obezbjeđenje autobusa sa Srebreničanima

U nastavku suđenja za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH Mile Vuksić govorio je o obezbjeđivanju autobusa u Bratuncu, gdje su bili dovezeni Bošnjaci iz Srebrenice.

8 Mart 2016

Rafali u Bratuncu

U nastavku suđenja za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva ispričao je kako je u Bratuncu vidio mrtva tijela, nakon što su 13. jula 1995. godine dovezeni Srebreničani.

23 Februar 2016

Prevoz vojno sposobnih muškaraca

U nastavku suđenja za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je kako je u julu 1995. godine autobusom prevozio vojno sposobne muškarce iz Potočara u Bratunac, dan nakon što je žene, djecu i starce vozio za Kladanj.

9 Februar 2016

Naredba o formiranju stanice u Srebrenici

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je tokom unakrsnog saslušanja potvrdio da je naređenje o formiranju Stanice javne bezbjednosti u Srebrenici 11. jula 1995. godine izdao Radovan Karadžić, nekadašnji predsjednik Republike Srpske.

2 Februar 2016

Konvoj sa Srebreničanima pognutih glava

U nastavku suđenja za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da je sredinom jula 1995. vidio konvoj autobusa u kojima su pognutih glava sjedili Srebreničani.

19 Januar 2016

Zadaci Prve čete u Potočarima i Sandićima

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Državnog tužilaštva govorio je o aktivnostima Prve čete Centra javne bezbjednosti (CJB) Zvornik u Potočarima i Sandićima u julu 1995. godine.

29 Decembar 2015

Spontani izlasci iz šume

Na suđenju za genocid u Srebrenici, svjedok Državnog tužilaštva se prisjetio da je u julu 1995. godine na putu kraj Sandića viđao kako muslimani spontano izlaze iz okolnih šuma.
22 Decembar 2015

Izlazak civila iz šume

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH izjavio je da su pripadnici Prve čete Centra javne bezbjednosti (CJB) Zvornik, čiji je komandir bio Radomir Pantić, učestvovali u obezbjeđenju putne komunukacije u Sandićima u julu 1995. godine.

15 Decembar 2015

Predaja civila u Sandićima

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je ispričao da je učestvovao u obezbjeđenju putne komunikacije u Sandićima, gdje je 13. jula 1995. godine vidio predaju civila iz šume.

8 Decembar 2015

Tijela u Sandićima

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je rekao da su pripadnici Prve čete Centra javne bezbjednosti (CJB) Zvornik i njihov komandir Radomir Pantić u julu 1995. godine bili prisutni u Bratuncu i Sandićima.

1 Decembar 2015

Predaja djevojčice u Sandićima

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH izjavio je da je optuženi Radomir Pantić u julu 1995. godine bio prisutan u Bratuncu i Sandićima sa pripadnicima Prve čete Centra javne bezbjednosti (CJB) Zvornik, čiji je bio komandir.

24 Novembar 2015

Policijski pregled terena u Bratuncu

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je da su pripadnici Prve čete Centra javne bezbjednosti (CJB) Zvornik vršili pregled terena u Bratuncu i obezbjeđenje putne komunikacije Bratunac – Konjević Polje u julu 1995. godine.

9 Novembar 2015

Odgođeno suđenje zbog nedolaska svjedoka

Suđenje petorici optuženih za genocid u Srebrenici odgođeno je zbog nedolaska svjedoka Državnog tužilaštva.
3 Novembar 2015

Pantić u Sandićima 13. jula

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je kazao da je 13. jula 1995. Pantića više puta vidio u Sandićima dok je osiguravao nesmetan saobraćaj.