Jezik / Language:
 
Lica: Pantić Radomir
6 Septembar 2016

Šest osoba uhapšeno zbog zločina u Milićima

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su šest osoba zbog sumnje da su počinile zločin protiv čovječnosti na području Milića.


6 Septembar 2016

Josipović i ostali: Leševi u školi u Bratuncu

U nastavku suđenja za genocid počinjen u Srebrenici, pročitan je iskaz preminulog svjedoka koji je ispričao kako je u plastične vreće stavljao leševe koji su bili u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Bratuncu i ispred te škole.

30 August 2016

Josipović i ostali: Susret optuženog sa svjedokom Tužilaštva

U nastavku suđenja za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je kazao da se ne sjeća da je tokom istrage 2013. godine rekao da je čuo da se u julu 1995. pričalo da su na stadion u Bratuncu dovedeni zarobljeni Bošnjaci i da “ima i ubijanja”.


23 August 2016

Josipović i ostali: Preživio strijeljanje u Orahovcu

U nastavku suđenja za genocid u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je kako je preživio strijeljanje na livadi u blizini zvorničkog sela Orahovac u julu 1995. godine.

15 August 2016

Josipović i drugi: Sastanci s Mladićem

Na suđenju za zločine počinjene na području Srebrenice, svjedok Tužilaštva BiH prisjetio se sastanka sa komandantom Vojske Republike Srpske Ratkom Mladićem, održanim u julu 1995. godine, nakon što su srpske snage zauzele ovaj grad.

15 Juli 2016

Josipović i ostali: Nepotrebno čitati iskaz svjedoka

U nastavku suđenja za genocid počinjen u Srebrenici, Državno tužilaštvo uložilo je kao dokaz izjavu preminulog svjedoka.

17 Juni 2016

Prolazak autobusa sa Srebreničanima

Svjedok Tužilaštva BiH prisjetio se kako je u julu 1995. godine u Bratuncu vidio prolazak autobusa sa Bošnjacima iz Srebrenice i puno ljudi u školi.

7 Juni 2016

Odlazak u Srebrenicu iz policijske znatiželje

Svjedok Tužilaštva Bosne i Hercegovine ispričao je da je u julu 1995. godine iz znatiželje otišao ka Srebrenici kako bi saznao šta se dešava u tom gradu.
31 Maj 2016

Uspostavljanje policijske stanice u Srebrenici

Svjedok Tužilaštva BiH je ispričao kako je 12. jula 1995. godine dobio zadatak da ode u Srebrenicu i uspostavi Stanicu javne bezbjednosti u tom gradu.

17 Maj 2016

Sa psima čuvali zatočene Srebreničane

Svjedok Tužilaštva BiH je kazao da je u julu 1995. godine iz hangara u kojem su bili zatvoreni Srebreničani, i koji je osiguravala bratunačka policija, odvedena samo jedna osoba i to na razmjenu.

10 Maj 2016

Policija osiguravala zatvorene Srebreničane u Bratuncu

Svjedok Tužilaštva BiH je kazao da je u julu 1995. godine bratunačka policija osiguravala hangar u kojem su bili zatvoreni Srebreničani.

26 April 2016

Leševi Srebreničana kod škole u Bratuncu

U nastavku suđenja za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Optužbe je ispričao da je u julu 1995. godine vidio leševe u blizini škole u Bratuncu i ispred magacina Zemljoradničke zadruge u Kravici.

18 April 2016

Razdvajanja muškaraca od porodica u Potočarima

U nastavku dva suđenja za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da je u Potočarima u julu 1995. godine vidio razdvajanja muškaraca od njihovih porodica, ali da nije vidio nikakve akte nasilja.

12 April 2016

Iskakali kroz prozore škole

U nastavku suđenja za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Optužbe je ispričao kako je desetak Bošnjaka iz Srebrenice poginulo skočivši sa zadnjeg sprata Osnovne škole u Bratuncu 1995. godine.

29 Mart 2016

Nemogućnost svjedočenja

U nastavku suđenja za genocid počinjen u Srebrenici, odgođeno je davanje iskaza svjedoka Tužilaštva BiH, a razlozi su saopćeni na dijelu zatvorenom za javnost.