Jezik / Language:
 
Lica: Mladić Ratko
1 Septembar 2016

Žalba na odluku o zatvaranju dokaznog postupka Mladićeve Odbrane

Branioci Ratka Mladića zatražili su od Sudskog vijeća da preispita odluku kojom je dokazni postupak Odbrane proglašen zatvorenim.

26 August 2016

Mladić: Odbijen zahtjev za izuzeće sudija

Haški tribunal odbio je zahtjev Odbrane bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića da sudije Alphons Orie i Christoph Flugge budu isključeni zbog navodne pristrasnosti.

23 August 2016

Mladić: Odbijene primjedbe Odbrane na zatvaranje dokaznog postupka

Sudsko vijeće Haškog tribunala odbilo je žalbu Odbrane bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića u kojoj je navedeno da je dokazni postupak zatvoren bez adekvatnog obrazloženja.

18 August 2016

Mladić: Odbrana se protivi zatvaranju dokaznog postupka

Branioci nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića usprotivili su se odluci Sudskog vijeća da naloži zatvaranje dokaznog postupka Odbrane.

17 August 2016

Mladić: Prihvaćeni dokazi replike haških tužilaca

Sudsko vijeće odobrilo je Haškom tužilaštvu uvođenje materijalnih dokaza kao repliku na dokazni postupak bivšeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića.

16 August 2016

Završen dokazni postupak Odbrane Ratka Mladića

U Haškomtribunalu okončan je dokazni postupak Odbrane Ratka Mladića, iako su sebranioci tome protivili, ukazujući da pred sud mogu izvesti još trojicusvjedoka.

15 August 2016

Mladić: Demurenko sutra nastavlja svjedočenje

Suđenje Ratku Mladiću biće nastavljeno sutra, poslije dvomjesečne pauze, a iskaz bi trebalo da okonča svjedok Odbrane Andrej Demurenko.

3 August 2016

Tužilaštvo se protivi Mladićevim zahtjevima

Haški tužioci zatražili su od sudija da odbace zahtjev Odbrane Ratka Mladića za obustavu postupka pred Haškim tribunalom zbog “sistemske pristrasnosti” ovog suda.

27 Juli 2016

Mladić: Tužioci traže odbacivanje navoda o “pristrasnosti”

Haško tužilaštvo zatražilo je odbijanje zahtjeva Odbrane Ratka Mladića za preispitivanje odluke kojom je dozvoljeno da pravnici koji su radili na presudi Radovanu Karadžiću rade na presudi Mladiću.

25 Juli 2016

Analiza – Mladić: Odbrana traži da Tribunal izuzme sam sebe

Dok se proces protiv generala Ratka Mladića bliži neumitnom kraju, Odbrana je praktično zatražila da Haški tribunal prizna da je kao institucija pristrasan i da, stoga, sam sebe diskvalifikuje iz postupka.

20 Juli 2016

Mladić: Zatraženo izuzeće sudija zbog pristrasnosti

Odbrana nekadašnjeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića zatražila je obustavu postupka pred Haškim tribunalom zbog “sistemske pristrasnosti” ovog suda.

8 Juli 2016

Mladić: Nastavak suđenja sredinom avgusta

Suđenje bivšem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS) Ratku Mladiću biće nastavljeno 16. avgusta, kada će svjedočenje nastaviti i okončati ruski oficir Andrej Demurenko, rečeno je na statusnoj konferenciji pred Haškim sudom.
4 Juli 2016

Odbijen Mladićev zahtjev za poništenje suđenja

Haški tribunal odbio je zahtjev Odbrane Ratka Mladića da postupak protiv njega bude obustavljen zbog sumnji u moguću pristrasnost.

16 Juni 2016

Demurenko iznenada napustio Haag prije kraja svjedočenja

Ruski oficir Andrej Demurenko nije se danas pojavio u sudnici Haškog tribunala gdje je trebalo da okonča iskaz u korist odbrane bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

15 Juni 2016

Tužioci pobijali Demurenka, svjedok ostao pri iskazu

Tužioci na suđenju Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom pobijali su iskaz svjedoka Odbrane, Andreja Demurenka, da Vojska Republike Srpske (VRS) nije mogla ispaliti minobacačku granatu koja je na pijaci Markale, u ljeto 1995, ubila i ranila na desetine građana Sarajeva.