Jezik / Language:
 
Lica: Matić Milovan
22 April 2010

Završeno obnovljeno suđenje Milošu Stuparu

Izvođenjem materijalnih dokaza okončano je obnovljeno suđenje Milošu Stuparu, bivšem komandantu Drugog odreda Specijalne policije iz Šekovića optuženom za učešće u genocidu u Srebrenici.
4 Decembar 2009

Stevanović: Oslobođen optužbe za genocid

Apelaciono vijeće Suda BiH oslobodilo Miladina Stevanovića optužbe za genocid počinjen u Srebrenici u julu 1995. godine.
27 Oktobar 2009

Kravica: Smanjene zatvorske kazne

Apelaciono vijeće Suda BiH donijelo presudu za 10 pripadnika Drugog odreda Specijalne policije Šekovići, određujući održavanje ponovnog suđenja jednom od njih, a smanjivši kazne šestorici.
8 Septembar 2009

Kravica: Sedam žalbi na presudu

I Tužilaštvo i Odbrane optuženih za genocid u Srebrenici traže da se prvostepena presuda ukine i zakaže novo suđenje.
28 Juli 2008

Kravica: 13. juli 1995. godine u iskazima svjedoka

Izjave svjedoka Tužilaštva i Odbranâ na prvom suđenju za genocid u BiH daju sliku dešavanja u Kravici 13. jula, kada je strijeljano oko 1.000 Bošnjaka.
18 Juli 2008

Kravica: Apstraktna optužnica

Posljednje dvije Odbrane iznijele završnu riječ, negirajući genocid u Kravici, kao i učešće svojih branjenika u ubistvima Srebreničana.
14 Juli 2008

Kravica: Nevine žrtve

Odbrane dvojice optuženih iznijele završne riječi na prvom suđenju za genocid u Srebrenici, i zatražile oslobađajuću presudu za bivše policajce.

3 Juli 2008

Kravica: Izmjene optužnice

Na kraju dokaznog postupka Tužilaštvo BiH izmijenilo prvu optužnicu za genocid u Srebrenici, iako je više puta isticalo da to neće činiti.
4 Juni 2008

Još jedna optužnica za genocid u Srebrenici

Sud BiH potvrdio još jednu optužnicu za genocid u Srebrenici počinjen u julu 1995. godine.
3 Juni 2008

Zoran Tomić u pritvoru

Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor bivšem pripadniku Drugog odreda Specijalne policije osumnjičenom za genocid počinjen 1995. godine nad Srebreničanima u Kravici.
28 Maj 2008

Bosna još čeka odluku o izručenju

Ministarstvo pravde BiH još uvijek nije dobilo odgovor da li će srbijanski pravosudni organi izručiti Radomira Vukovića.

28 Maj 2008

Kravica: Nezakonita procesna pozicija

Odbrane svih 11 optuženih za genocid nakon pada Srebrenice nisu željele unakrsno ispitati Petra Mitrovića i Miladina Stevanovića.

15 Maj 2008

Kravica: Predstavljanje novog komandanta

Dodatni svjedoci Odbrane Miloša Stupara tvrde da u julu 1995. godine on nije bio komandant Drugog odreda Specijalne policije iz Šekovića.
12 Maj 2008

Kravica: Zatraženo kažnjavanje Krstića

Sud BiH traži od Ministarstva pravde Velike Britanije da Radislavu Krstiću izrekne sankciju zbog odbijanja svjedočenja.
7 Maj 2008

Kravica: Krstić odbija svjedočiti

Radislav Krstić, haški osuđenik, nije želio komunicirati sa Sudom BiH, niti svjedočiti u korist jedanaestorice optuženih za genocid u Srebrenici.