Jezik / Language:
 
Lica: Kreso Samir
30 Oktobar 2014

Potvrđena optužnica za zločine u Mostaru

Državni sud potvrdio je optužnicu protiv Enesa Ćurića, Ibrahima Demirovića, Samira Krese, Habiba Čopelja i Mehmeda Kaminića kojom se terete za zločine nad civilima počinjene u mjestu Potoci, u blizini Mostara. 

15 Oktobar 2014

Ponovo uhapšen Ibrahim Demirović

Službenici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) uhapsili su Ibrahima Demirovića zvanog “Hećim” zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništa na području Mostara.


17 Septembar 2014

Podignuta optužnica za zločine u Mostaru

Državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv petorice nekadašnjih pripadnika Armije BiH (ABiH) za zločine nad hrvatskim civilima počinjene tokom 1993. na području općine Mostar.

21 August 2014

Četvorica osumnjičenika puštena na slobodu

Sud BiH je pustio na slobodu Enesa Ćurića, Ibrahima Demirovića, Samira Kresu i Habiba Čopelja, osumnjičene za zločine na području Mostara počinjene 1993. godine.

20 August 2014

Zatražen pritvor za četvoricu osumnjičenih

Državno tužilaštvo zatražilo je određivanje pritvora Enesu Ćuriću, Ibrahimu Demiroviću, Samiru Kresi i Habibu Čopelju, osumnjičenima za zločine na području Mostara počinjene 1993. godine.
19 August 2014

Uhapšeno pet osoba za zločine u Mostaru

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su pet osoba zbog sumnje da su 1993. godine počinile zločine nad civilima hrvatske nacionalnosti na području Potoka (općina Mostar).