Jezik / Language:
 
Lica: Kreso Samir
8 Juli 2015

Odvođeni na radove

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara 1993. godine, svjedokinja Tužilaštva BiH kazala je da je Enes Ćurić bio zapovjednik logora i da su zatočenici odvođeni na prinudne radove.

1 Juli 2015

Užas u zatočeništvu

Na suđenju za zločine počinjene u Mostaru 1993. godine, svjedokinja Tužilaštva BiH je kazala da ju je optuženi Enes Ćurić spasio kada ju je vojnik odveo na ispitivanje.
10 Juni 2015

Loši uslovi u Potocima

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara, svjedokinja Državnog tužilaštva kazala je da je Enes Ćurić bio zapovjednik zatvora u Osnovnoj školi u Potocima.
20 Maj 2015

Maltretiranje u školi u Potocima

Na suđenju petorici optuženih za zločine počinjene u mjestu Potoci (općina Mostar), svjedokinja Tužilaštva BiH je ispričala da je u školu u kojoj su bili zatvoreni vojska redovno ulazila i maltretirala ih.
29 April 2015

Tajna ostala sa ženama

Na suđenju petorici optuženih za zločine počinjene u mjestu Potoci (općina Mostar), svjedokinja Tužilaštva BiH je izjavila da ju je Enes Ćurić odveo iz kuće u junu 1993. godine.


14 April 2015

Optuženi bio zastrašujući

U nastavku unakrsnog ispitivanja na suđenju petorici optuženih za zločine počinjene na području Mostara, svjedokinja je kazala da je optuženi Demirović bio nasilan prema zatvorenicima u osnovnoj školi, te da je zajedno sa Čopeljom izveo svjedokinju B, koja je kasnije silovana.

8 April 2015

Uplakana djevojka

U nastavku suđenja petorici optuženih za zločin na području općine Mostar, svjedokinja Tužilaštva BiH potvrdila je da ju je zarobio optuženi Samir Kreso, dok je upravnik u kući “Omerika” i školi u Potocima bio Enes Ćurić.

10 Mart 2015

Odgođeno suđenje za zločin u Potocima

Suđenje petorici optuženih za zločine počinjene u mjestu Potoci (općina Mostar) odgođeno je zbog nedolaska prvooptuženog Enesa Ćurića.

3 Mart 2015

Ćurić zapovjednik logora

Prvi svjedok Državnog tužilaštva na suđenju za zločine počinjene u mjestu Potoci nedaleko od Mostara kazao je da je bio zatvoren u tri objekta 1993. godine i da je optuženi Enes Ćurić bio zapovjednik na sve tri lokacije.
18 Februar 2015

Počelo suđenje za zločin u Potocima

Pred Sudom BiH počelo je suđenje Enesu Ćuriću, Ibrahimu Demiroviću, Samiru Kresi, Habibu Čopelju i Mehmedu Kaminiću, optuženima za zločine nad Hrvatima u Mostaru počinjene u drugoj polovini 1993. godine.

28 Januar 2015

Ćurić i drugi negirali krivicu za zločine u Mostaru

Petorica optuženih za zločine počinjene 1993. na području Mostara negirali su krivnju pred Državnim sudom.

21 Januar 2015

Zatraženo produženje mjera Ćuriću i drugima

Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje mjera zabrane petorici optuženih za zločin počinjen na području Mostara. Odbrane se nisu protivile ovom prijedlogu.

28 Novembar 2014

Spajanje predmeta za zločine u Mostaru

Državni sud odgodio je ročište na kojem se trebalo razmatrati produženje mjera zabrane Ibrahimu Demiroviću, kako bi se spojila dva predmeta u kojima je optužen za zločine počinjene u Mostaru.

3 Novembar 2014

Omogućiti nesmetano svjedočenje

Tužilaštvo BiH zatražilo je da se produže mjere zabrane četvorici optuženih za zločin počinjen na području Mostara, dok je za petooptuženog Mehmeda Kaminića zatraženo određivanje mjera zabrane.

31 Oktobar 2014

Potvrđena optužnica za silovanje u Mostaru

Državni sud potvrdio je optužnicu koja Ibrahima Demirovića tereti za silovanje ženske osobe u mjestu Potoci (opština Mostar).