Jezik / Language:
 
Lica: Kreso Samir
13 Januar 2016

Vraćali su je iznemoglu

U nastavku suđenja petorici optuženih za zločine počinjene 1993. godine na području Mostara, svjedokinja Tužilaštva BiH je izjavila da je osoba “B” više puta izvođena iz osnovne škole.

23 Decembar 2015

Tolerantan optuženi Ćurić

U nastavku suđenja petorici optuženih za zločin počinjen na području općine Mostar, svjedok Tužilaštva BiH je ispričao da je u školi u Potocima “dobio nekoliko udaraca”.

9 Decembar 2015

Odvođenje na radove

Na suđenju petorici optuženih za zločine počinjene 1993. godine na području Mostara, svjedokinja Tužilaštva BiH izjavila je da su tokom zatočeništva u mjestu Meke (općina Mostar) zavisili od optuženog Enesa Ćurića i da im je on donosio hranu.

2 Decembar 2015

Ćurić prenosio naređenja

Na suđenju petorici optuženih za zločine počinjene 1993. godine na području Mostara, svjedok Tužilaštva BiH izjavio je da je bio zadužen za zatočene hrvatske civile i radni vod, a da je optuženi Enes Ćurić prenosio naredbe.

11 Novembar 2015

Zarobljavanje u Bijelom Polju

Svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da im je optuženi Samir Kreso u junu 1993. kazao da je Armija BiH (ABiH) ušla u Bijelo Polje (općina Mostar) i da moraju predati oružje.

4 Novembar 2015

Živjela u strahu

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara, svjedokinja Tužilaštva BiH je izjavila da je tokom zatočeništva u Bijelom Polju bila vođena da spasi ranjenog vojnika.

28 Oktobar 2015

Ranjavanje 11-godišnje djevojčice

Na suđenju za zločin počinjen na području Mostara, svjedokinja Tužilaštva BiH ispričala je da je ranjena 1993. godine kada je eksplodirala granata u mjestu Meke, gdje je nju i druge osobe smjestila Armija BiH (ABiH).

21 Oktobar 2015

Maloljetnik na prinudnim radovima

Svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da ga je Enes Ćurić zarobio u Bijelom Polju (općina Mostar) i da je kao maloljetnik vođen na prinudne radove.


14 Oktobar 2015

Svakodnevni prinudni radovi

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je kako je svaki dan vođen na kopanje rovova.

30 Septembar 2015

Svakodnevni prinudni radovi

Svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da je u Bijelom Polju (općina Mostar) svakodnevno izvođen na kopanje tranšeja i bunkera.

23 Septembar 2015

Izvođena na ispitivanje

Na suđenju za zločine počinjene u Mostaru, svjedokinja Tužilaštva BiH je ispričala da su nju i oca, dok su bili zatvoreni u školi, izvodili na ispitivanje i udarali.

16 Septembar 2015

Ćurić štitio bolesne zatvorenike

Na suđenju za zločine počinjene 1993. godine na području Mostara, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da ga je zapovjednik zatvora Enes Ćurić štitio od prinudnih radova.

9 Septembar 2015

Uznemirena zatvorenica

Na suđenju za zločine počinjene 1993. godine na području Mostara, svjedokinja Tužilaštva BiH ispričala je kako je pružala medicinsku pomoć zaštićenoj svjedokinji B, koja je bila zatočena u školi.

2 Septembar 2015

Svjedočenje zatvoreno za javnost

U nastavku suđenja petorici optuženih za zločine počinjene 1993. godine na području Mostara, svjedokinja Tužilaštva BiH je dala iskaz bez prisustva javnosti.

15 Juli 2015

Katastrofalni uslovi u Potocima

Na suđenju petorici optuženih za zločine počinjene 1993. godine na području Mostara, svjedokinja Tužilaštva BiH izjavila je da su uslovi u zatočeničkom objektu u Potocima bili katastrofalni.