Jezik / Language:
 
Lica: Kovačević Petar
2 Novembar 2015

Kovačeviću devet godina zatvora

Sud BiH osudio je Petra Kovačevića na devet godina zatvora za zločine počinjene 1992. na području Višegrada.

27 Oktobar 2015

Analiza – Kovačević: Krvavo lice

Nakon godinu dana suđenja, Sud BiH će izreći presudu Petru Kovačeviću za zločin počinjen na području Višegrada.

2 Oktobar 2015

Presuda Kovačeviću početkom novembra

Sud BiH izreći će 2. novembra presudu Petru Kovačeviću za zločin protiv čovječnosti počinjen tokom 1992. godine na području općine Višegrad.

24 August 2015

Nacionalna pripadnost kriterij za zločine

Tužilaštvo BiH smatra da je van svake razume sumnje dokazano da je optuženi Petar Kovačević počinio zločin protiv čovječnosti na području općine Višegrad.

6 Juli 2015

Traume zaštićene svjedokinje

U nastavku suđenja Petru Kovačeviću, optuženom za zločine počinjene na području Višegrada, svjedokinja Tužilaštva BiH je kazala da joj je svjedokinja S1 ispričala kako je fizički zlostavljana u Višegradu.
15 Juni 2015

Dodatni materijalni dokazi

U nastavku suđenja Petru Kovačeviću, optuženom za zločin počinjen na području Višegrada, Tužilaštvo BiH uložilo je nekoliko materijalnih dokaza, ne pojasnivši šta želi njima dokazati.

25 Maj 2015

Dokazi o provođenju istrage

U nastavku suđenja Petru Kovačeviću, optuženom za zločine počinjene na području Višegrada, Tužilaštvo BiH i Odbrana uložili su po dva materijalna dokaza.

11 Maj 2015

Paravojne jedinice na području Višegrada

Na suđenju Petru Kovačeviću za zločine počinjene na području Višegrada, svjedok Odbrane je kazao da nije čuo da je optuženi s paravojnim jedinicama odlazio u sela na tom području.

9 Mart 2015

Bez saznanja o paljenju kuća i silovanjima

Na suđenju za zločine počinjene na području Višegrada, svjedok Odbrane je rekao da optuženi Petar Kovačević 1992. godine nikada nije napuštao liniju u naselju Drinsko.
23 Februar 2015

Kovačević nije komandovao četom

Na suđenju Petru Kovačeviću za zločine počinjene na području Višegrada, svjedok Odbrane je kazao da je optuženi bio obični vojnik, te da nije imao komandnu funkciju.
16 Februar 2015

Svjedok čuo da su Muju Gacka ubili “Bijeli orlovi”

Na suđenju Petru Kovačeviću za zločine počinjene na području Višegrada, svjedok Odbrane izjavio je da su Muju Gacka ubili pripadnici “Bijelih orlova”.

9 Februar 2015

Prijetnje brata

U nastavku suđenja Petru Kovačeviću za zločine počinjene na području Višegrada, sestra optuženog je, svjedočeći na poziv Odbrane, izjavila da je njen brat imao problema sa starijim bratom Budimirom, koji mu je prijetio da će ga poslati na robiju.

26 Januar 2015

Greška nehotično napravljena

U nastavku suđenja Petru Kovačeviću za zločin počinjen na području Višegrada, istražitelj Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) je kazao da je grešku prilikom kucanja zapisnika o saslušanju svjedoka slučajno napravio.

19 Januar 2015

U potoku mrtav sin

U nastavku suđenja Petru Kovačeviću za zločin počinjen u Višegradu je pročitan iskaz umrlog svjedoka u kojem je navedeno da mu je sin ubijen kod potoka zajedno sa Ahmetom Mutapčićem.

12 Januar 2015

Povrede na ubijenom Mutapčiću

Na suđenju Petru Kovačeviću za zločine počinjene na području Višegrada, svjedok Tužilaštva BiH je kazao kako je vidio da je ubijeni Ahmet Mutapčić bio proboden nožem.