Jezik / Language:
 
Lica: Karadžić Radovan
6 Septembar 2016

Karadžić: Odbrani više od 850 hiljada maraka

Ured registrara Mehanizma za međunarodne krivične sudove odobrio je više od 850 hiljada KM Odbrani Radovana Karadžića za drugu fazu žalbenog postupka, odnosno ulaganje žalbe.

22 Juli 2016

Karadžić: Tužilaštvo traži doživotni zatvor

Tužilaštvo u Haagu je u najavi žalbe na prvostepenu presudu Radovanu Karadžiću zatražilo da Apelaciono vijeće bivšem predsjedniku Republike Srpske izrekne kaznu doživotnog zatvora.

22 Juli 2016

Karadžić: Žalba na presudu po 50 osnova

Bivši predsjednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić uložio je najavu žalbe na prvostepenu presudu kojom je krajem marta osuđen na 40 godina zatvora.

20 Juli 2016

Petronijević nije kriv za nepoštivanje suda

Haški tribunal odlučio je kako Goran Petronijević, član tima Odbrane Radovana Karadžića, nije kriv za nepoštivanje suda zbog otkrivanja povjerljivih podataka.

12 Juli 2016

Petronijević: Nisam znao da je Karadžićev zahtjev povjerljiv

Beogradski advokat Goran Petronijević obavijestio je sud u Hagu da nije znao da je zahtjev Radovana Karadžića za privremenu slobodu bio povjerljiv kada ga je, krajem maja, objelodanio u medijima u Srbiji i u regionu.

11 Juli 2016

Tvrdnje u korist Karadžićevog branioca

Odbrana Radovana Karadžiča, ali i Tužilaštvo Haškog tribunala, ocijenili su da nema osnova da jedan od Karadžićevih branilaca, Goran Petronijević, bude optužen za nepoštovanje suda.

22 Juni 2016

Istraga protiv Karadžićevog branioca zbog nepoštivanja suda

Tribunal u Hagu otvorio je istragu protiv člana tima za odbranu bivšeg predsjednika Republike Srpske (RS) Radovana Karadžića zbog nepoštivanja suda.

31 Maj 2016

Odbijen Karadžićev zahtjev za privremeno puštanje

Sud u Haagu odbio je zahtjev bivšeg predsjednika Republike Srpske (RS) Radovana Karadžića da bude pušten na privremenu slobodu kako bi prisustvovao četrdesetodnevnom pomenu njegovom mlađem bratu.

20 Maj 2016

Za Karadžićevog branioca dnevno oko 1.700 maraka

Haški tribunal plaća dnevno 1.000 dolara (oko 1.700 konvertibilnih maraka) braniocu Radovana Karadžića, američkom advokatu Peteru Robinsonu, koji priprema žalbu na prvostepenu presudu izrečenu bivšem predsjedniku Republike Srpske (RS) kojom je osuđen na 40 godina zatvora.

22 April 2016

Karadžić želi na privremenu slobodu

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je od Suda u Haagu da bude pušten na privremenu slobodu, sve dok se ne odluči o žalbi koju će on uložiti na presudu kojom je osuđen na 40 godina zatvora.

21 April 2016

Meron na čelu apelacionog vijeća Karadžiću

Vijećem koje će voditi postupak po žalbi bivšeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića pred Međunarodnim sudskim mehanizmom u Haagu predsjedavaće američki sudija Theodor Meron, koji je i predsjednik tog tijela – pravnog nasljednika Haškog tribunala.

13 April 2016

Republika Srpska šalje džeparac haškim optuženicima

Za lične troškove Radovana Karadžića, Ratka Mladića, Stojana Župljanina i Miće Stanišića biće uplaćeno 40.000 maraka iz bužeta Republike Srpske.

6 April 2016

Karadžić želi na privremenu slobodu

Bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je da bude pušten na privremenu slobodu, nazvavši presudu kojom je osuđen na 40 godina zatvora zbog genocida i zločina protiv čovječnosti monstruoznom.

6 April 2016

Preživljavanje više od 1.400 dana terora

U jednoj od najdužih opsada u historiji, koja je počela prije 24 godine, građani Sarajeva su bili izloženi kampanji terora snajperisanjem i granatiranjem, čiji je cilj bio da se stanovništvo drži u stalnom strahu.

4 April 2016

Karadžić u srijedu pred sudijom Meronom

Predsjednik Mehanizma za međunarodne tribunale Theodor Meron zakazao je za srijedu, 6. april, statusnu konferenciju na kojoj će biti razgovarano o “mentalnom stanju i uslovima pritvora” u kojem boravi Radovan Karadžić.