Jezik / Language:
 
Lica: Grujić Slobodan
14 Oktobar 2013

Slobodan Grujić pravosnažno oslobođen krivice

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je presudu kojom je nekadašnji pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS) Slobodan Grujić oslobođen krivice za ubistva civila u Zvorniku počinjena 1992. godine.

11 Juli 2013

Žalba Tužilaštva na oslobađajuću presudu Grujiću

Državno tužilaštvo je pred Apelacionim vijećem Suda BiH iznijelo žalbu na presudu kojom je Slobodan Grujić 14. februara 2013. godine oslobođen krivice za zločin počinjen u Zvorniku.

13 Februar 2013

Grujić: Učestvovanje u ubistvima ili spašavanje ranjenog

Tokom suđenja Slobodanu Grujiću, nekadašnjem pripadniku Vojske Republike Srpske (VRS), Tužilaštvo BiH je pokušalo dokazati da je optuženi zajedno s nekoliko nepoznatih osoba učestvovao u hapšenju i ubistvu deset civila bošnjačke nacionalnosti s područja Zvornika, i zatražilo adekvatnu kaznu.
28 Decembar 2012

Grujić: Polovinom januara završne riječi

Nakon završetka dokaznog postupka na suđenju Slobodanu Grujiću, optuženom za zločin počinjen u Zvorniku, iznošenje završnih riječi zakazano je za 18. januar.
12 Oktobar 2012

Grujić: O napadu na Baljkovicu

Svjedoci Odbrane na suđenju Slobodanu Grujiću, optuženom za zločine počinjene nad Bošnjacima u Zvorniku 1992. godine, govorili su o napadu koji je izveden na srpsko selo Baljkovica, gdje su živjeli.
14 Septembar 2012

Grujić: Prvi svjedoci Odbrane 3. oktobra

Odbrana Slobodana Grujića, optuženog za zločine počinjene u Zvorniku 1992. godine, najavila je da će tokom dokaznog postupka saslušati šest svjedoka i provesti nekoliko materijalnih dokaza.
13 Juli 2012

Grujić: Odgođeno suđenje

Suđenje Slobodanu Grujiću, optuženom za zločin počinjen u Zvorniku, odgođeno je jer vještak sudske medicine nije pristupio kako bi po pozivu Tužilaštva BiH iznio svoj nalaz i mišljenje.
28 Juni 2012

Grujić: Zarobljene komšije

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Zvornika, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je da je 10. maja 1992. godine kod sela Baljkovci vidio zarobljenu grupu civila među kojima je prepoznao svoje komšije Bošnjake.
17 Maj 2012

Grujić: Tijela ubijenih ekshumirana u Pandurici

Na suđenju Slobodanu Grujiću za zločin počinjen u Zvorniku, svjedoci Tužilaštva BiH ispričali su da su 1997. godine u Pandurici ekshumirani posmrtni ostaci članova njihovih porodica koje su u tom mjestu u maju 1992. uhapsili pripadnici srpske vojske.
6 April 2012

Grujić: Počelo suđenje za zločin u Zvorniku

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi Tužilaštva BiH i Odbrane, počelo je suđenje Slobodanu Grujiću, optuženom za zločin počinjen 1992. godine na području općine Zvornik.
30 Mart 2012

Grujić: Početak suđenja 4. aprila

Suđenje Slobodanu Grujiću, optuženom za ratni zločin počinjen na području općine Zvornik, počet će 4. aprila ove godine, za kada je planirano čitanje optužnice i iznošenje uvodnih riječi.
10 Januar 2012

Određena mjera zabrane Slobodanu Grujiću

Na prijedlog Tužilaštva BiH, Državni sud odredio je mjeru zabrane Slobodanu Grujiću, optuženom za zločin počinjen 1992. godine na području općine Zvornik.