Jezik / Language:
 
Lica: Đukić Novak
Radio Justice - Lokalno pravosuđe pod lupom 53

Bol za ubijenima još veća

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom maja 2015.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 245

Sud čeka Đukića do 22. septembra

Poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić, Predrag MIlisavljević i drugi, Goran Sarić, Vinko Kondić, dok u rubrici "U Fokusu" saznajte hoće li Sud BiH izdati naredbu za izdavanjem potjernice za Novakom Đukićem koji je osuđen na 20 godina zatvora zbog zločina počinjenog na Tuzlanskoj kapiji. Đukić je u vrijeme izricanja presude bio na slobodi i, prema informacijama advokata, otišao je u Beograd na liječenje.

Radio Justice dnevni izvještaj: Novaku Đukiću smanjenja kazna za pet godina

Novaku Đukiću smanjenja kazna za pet godina

Sud BiH je Novaku Đukiću izrekao maksimalnih 20 godina zatvora za zločine počinjene na Tuzlanskoj kapiji, primjenjujući blaži zakon – Krivični zakon bivše Jugoslavije.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Epizoda 9

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa entitetskih sudova u Brčkom, Doboju, Banja Luci, Sarajevu, Mostaru i Bihaću. U Fokusu izdvajamo priču o podršci Ratku Mladiću u Doboju.

Radio Justice dnevni izvještaj: Podrška Mladiću iz Doboja

Podrška Mladiću iz Doboja

Na mitingu podrške haškom optuženiku Ratku Mladiću i ostalim srpskim oficirima, koji je održan 11. jula u Doboju, oko 500 ljudi je veličalo njihov lik i djela. 

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 65

U ovom izdanju objavljujemo izvještaje sa suđenja u predmetima: Zoran Babić i ostali, Kondić Vinko i ostali, kao i iznošenje žalbi u slučaju Branimir Glavaš. U rubrici Fokus poslušajte priču o procesuiranju ratnih zločina u Tuzli.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 33

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Novak Đukić, Željko Ivanović, i Gojko Kličković i ostali. U rubrici Fokus donosimo priču o Karamanovoj kući u Foči, u kojoj su tokom rata silovane žene.

Radio Justice dnevni izvještaj: Đukić: Odbrana završila dokazni postupak

Đukić: Odbrana završila dokazni postupak

Uvođenjem materijalnih dokaza Odbrana Novaka Đukića okončala dokazni postupak.

Radio Justice dnevni izveštaj: Đukić: Optuženi ponudio jamstvo

Đukić: Optuženi ponudio jamstvo

Odbrana Novaka Đukića zatražila da se mjera pritvora optuženom zamijeni jamstvom.