Jezik / Language:
 
Lica: Čolak Bariša
13 Maj 2014

Zaostatak u rješavanju predmeta ratnih zločina

Na Strukturalnom dijalogu o pravosuđu između BiH i Evropske unije (EU), koji se odražava u Sarajevu, razgovarano je o zaostatku u rješavanju predmeta ratnih zločina, kao i reformi pravosuđa.

11 Novembar 2013

Potrebna jednakost pred zakonom

Na sastanku strukturalnog dijaloga u Banjoj Luci, predstavnici pravosudnih institucija u BiH su razgovarali o potrebi konačnog rješenja pitanja retroaktivne primjene krivičnog zakona na suđenjima za ratne zločine.

28 Decembar 2012

Za preduslove Strategije četiri godine

Nakon tri godine potpune stagnacije od usvajanja Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, ove godine su konačno ispunjeni preduslovi za brže procesuiranje počinilaca, međutim ipak nije zabilježeno povećanje broja optužnica za ratne zločine.
30 Decembar 2011

Ekspanzija u sedmoj godini rada BIRN-a BiH

Balkanske istraživačke mreže (BIRN) u BiH su 2011. godine ostvarile zapažene rezultate, nastavljajući medijima, žrtvama i široj javnosti pružati informacije i analize o procesuiranju ratnih zločina, suočavanju s prošlošću u BiH i regionu.
2 Mart 2011

Petnaesta epizoda TV Justice

U martovskom izdanju TV Justice donosimo pregled najznačajnijih suđenja koja su pred Odjelom za ratne zločine Suda BiH održana u februaru mjesecu.
25 Septembar 2007

Čolak: Ubrzati procesuiranje ratnih zločina

Državni ministar pravde u Bosni i Hercegovini Bariša Čolak smatra da je puno zadataka na polju reforme pravosuđa pred cijelom državom i svim njenim institucijama. Kao prioritete stavlja nastavak reforme pravosuđa, izradu strategije za procesuiranje ratnih zločina i regionalnu saradnju.
25 Septembar 2007

Bariša Čolak: Apsolutno sve je urađeno za Iliju Jurišića

Ministar pravde BiH tvrdi da su ovdašnje vlasti učinile sve što su mogle u vezi sa slučajem Ilije Jurišića, koji već pet mjeseci boravi u pritvoru u Beogradu.
16 Juli 2007

Stanković: Potraga i dalje traje

Ni nakon skoro dva mjeseca od bjekstva Radovana Stankovića, nadležni istražni organi u BiH nemaju novih inoformacija.