Jezik / Language:
 
Lica: Bulić Ibro
11 Juli 2016

Sarić: Uloženi Butlerovi izvještaji

U nastavku suđenja Goranu Sariću za genocid počinjen u Srebrenici, Tužilaštvo BiH je uložilo set materijalnih dokaza.


8 Juni 2015

Zatrpavanje leševa

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, Državno tužilaštvo je pročitalo iskaz preminulog svjedoka o zatrpavanju leševa i kopanju jama na putu od Konjević Polja prema Zvorniku.

20 April 2015

Zabrana objavljivanja svjedočenja

Suđenje za genocid počinjen u Srebrenici nastavljeno je saslušanjem zaštićenog svjedoka Tužilaštva BiH čiji je sadržaj svjedočenja zabranjeno objaviti.

6 April 2015

Priče o ubistvima u Kravici

Svjedok Tužilaštva BiH na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedočio je o transportu žena i djece iz Potočara, te predaji muškaraca u julu 1995. godine.

2 April 2015

Počelo suđenje za genocid u Srebrenici

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodne riječi Tužilaštva BiH, počelo je suđenje Miodragu Josipoviću, Branimiru Tešiću, Dragomiru Vasiću, Danilu Zoljiću i Radomiru Pantiću, optuženima za genocid u Srebrenici.

12 Mart 2015

Suđenje za genocid u Srebrenici počinje 2. aprila

Suđenje petorici optuženih za genocid počinjen u Srebrenici 1995. godine će početi 2. aprila, dogovoreno je na statusnoj konferenciji.

26 Januar 2015

Priče o Sarićevom dolasku

Svjedok Tužilaštva BiH je izjavio kako je čuo priče o dolasku Gorana Sarića na područje Srebrenice 1995. godine, ali da ga on nije vidio.

20 Januar 2015

Predložene mjere zabrane Vasiću, Zoljiću i Pantiću

Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje mjera zabrane Dragomiru Vasiću, Danilu Zoljiću i Radomiru Pantiću, optuženima za genocid počinjen u Srebrenici, čemu su se Odbrane usprotivile.
12 Januar 2015

Svjedok odbio odgovarati na pitanja

Svjedok Tužilaštva BiH na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, odbio je odgovarati na pitanja o aktivnostima Specijalne policije na području Bratunca i Srebrenice, kako se ne bi inkriminisao.

1 Decembar 2014

Svjedok čuo za vod smrti

Zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, ispričao je kako je u ljeto 1995. godine bio na terenu u Srebrenici.

17 Novembar 2014

Odgođeno suđenje Sariću

Na suđenju Goranu Sariću za genocid počinjen u Srebrenici, odgođeno je saslušanje zaštićenog svjedoka SG-8 jer Odbrana ne raspolaže svim njegovim ranijim izjavama.

10 Novembar 2014

Sugestije istražitelja

Svjedok Tužilaštva BiH na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici je rekao da mu je tokom davanja izjave istražitelj sugerisao šta će ispričati o dešavanjima u Srebrenici 1995. godine.

3 Novembar 2014

Prijetnje istražioca

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je rekao da je na Jahorini vidio osobu za koju je čuo da se zove Goran Sarić.

17 Oktobar 2014

Zatraženo produženje mjera Josipoviću

Državno tužilaštvo predložilo je da se produže mjere zabrane Miodragu Josipoviću, optuženom za pomaganje genocida u Srebrenici u julu 1995. godine, čemu se usprotivila njegova Odbrana.
14 Oktobar 2014

Odgođeno suđenje zbog bolesti tužioca

Saslušanje dvojice svjedoka Odbrane na suđenju Aleksandru Cvetkoviću, optuženom za genocid počinjen u Srebrenici, odgođeno je zbog bolesti tužioca Dubravka Čampare.