Jezik / Language:
 
Lica: Bogdanović Velibor
18 Septembar 2015

Žalbe na kaznu Veliboru Bogdanoviću

Nakon što je Ustavni Sud BiH ukinuo presudu Veliboru Bogdanoviću u dijelu koji se odnosi na primjenu zakona, pred Apelacionim vijećem Suda BiH iznesene su žalbe u pogledu visine kazne.

2 Septembar 2011

Raspisana potjernica za Veliborom Bogdanovićem

Na zahtjev Državnog suda, raspisana je međunarodna potjernica za Veliborom Bogdanovićem, nepravomoćno osuđenim na šest godina zatvora za zločine nad civilima počinjene 1993. u Mostaru, potvrđeno je iz ove institucije.
8 Juli 2011

Bogdanović: Zločin bez dvojbe

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Sudskog vijeća da Veliboru Bogdanoviću, optuženom za ratni zločin počinjen u Mostaru, izrekne osuđujuću presudu.

13 Maj 2011

Nesnalaženje u raspoređivanju optužnica

Tužilaštvo BiH više od osam mjeseci nije optužilo nijednog osumnjičenog koji je tokom rata obavljao rukovodeću poziciju u vojnim ili civilnim organima iako je ova institucija zadužena za procesuiranje najodgovornijih za ratne zločine.
10 Maj 2011

Bogdanović: Davanje alibija

U nastavku suđenja za ratni zločin počinjen u Mostaru, svjedok Odbrane pokušao je dati alibi optuženom Veliboru Bogdanoviću, tvrdeći da u maju 1993. godine nije bio na mjestu počinjenja djela.

15 Mart 2011

Bogdanović: Naknadno sjećanje

Svjedokinja Tužilaštva BiH tvrdi da je vidjela optuženog Velibora Bogdanovića u stanu svoje komšinice, koju je on, prema navodima optužnice, silovao.

2 Februar 2011

Bogdanović: Puška uperena u čelo

Svjedok Tužilaštva BiH prepoznao je optuženog Velibora Bogdanovića kao osobu koja je u maju 1993. godine, s još pet nepoznatih vojnika, ušla u njegov stan u Mostaru, nakon čega mu je supruga silovana, a on odveden u logor Heliodrom.
11 Novembar 2010

Potvrđena optužnica za zločine u Mostaru

Državni sud potvrdio je optužnicu protiv Velibora Bogdanovića, nekadašnjeg pripadnika Hrvatskog vijeća obrane, kojom se tereti za zločine nad civilima na području Mostara.