Jezik / Language:
 
Lica: Bašić Eniz
Radio Justice - Lokalno pravosuđe pod lupom 57

Na čekanju istraga o bombardovanju Tešanjke

Dobrodošli u još jedno izdanje mjesečnog radio magazina "Lokalno pravosuđe pod lupom", u kojem prenosimo izvještaje sa suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH. U Fokusu govorimo o neprocesuiranom zločinu počinjenom na području Tešnja.

Radio Justice - Lokalno pravosuđe pod lupom 55

Svjedoci odbijaju svjedočiti

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom jula 2015.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 52

Tužioci bez plate od januara

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom aprila 2015.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Radio Justice - Lokalno pravosuđe pod lupom 49

Dosuđene 194 godine zatvora za ratne zločine

U emisiji poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine održanih pred lokalnim sudovima u BiH tokom januara 2015. godine. Koliko su lokalni sudovi osoba osudili tokom prošle godine saznat ćete u rubrici U Fokusu

Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 45

Banjaluka do kraja godine završava šest istraga

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BiH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom septembra 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.  

Radio Justice dnevni izvještaj: Podignuta optužnica protiv Eniza Bašića

Podignuta optužnica protiv Eniza Bašića

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Eniza Bašića za zločin nad civilnim stanovništvom na području Zenice u aprilu 1993. godine.