Jezik / Language:
 
Lica: Bajramović Alaga
11 Februar 2015

Presuda za zločine u Krajini početkom marta

Odbrane Mehure Selimovića, Adila Ružnića i Emira Mustafića zatražile su od Apelacionog vijeća Suda BiH oslobađajuću presudu za zločine počinjene u Krajini. Izricanje presude zakazano je za 4. mart.

12 Februar 2014

Počelo obnovljeno suđenje za zločine u Krajini

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi počelo je obnovljeno suđenje Mehuri Selimoviću, Adilu Ružniću i Emiru Mustafiću, optuženima za zločine u Krajini.

4 Novembar 2013

Obrazloženo nezadovoljstvo presudom

Tužilaštvo BiH i Odbrana su iznijeli žalbe na nepravomoćnu presudu kojom su Mehura Selimović, Adil Ružnić i Emir Mustafić osuđeni na ukupno 25 godina zatvora za zločine nad Srbima počinjene u Krajini.

21 Decembar 2012

Lokalno pravosuđe – Šabančević: Zatraženo ukidanje presude

Odbrana Almira Šabančevića zatražila je od Vrhovnog suda Federacije BiH da ukine prvostepenu presudu kojom je osuđen na osam godina zatvora zbog zločina počinjenih u Velikoj Kladuši ili da mu, ukoliko utvrdi krivicu, smanji kaznu.
13 Juli 2012

Selimović i ostali: Bezbjednjak bez ovlasti

Drugog dana iznošenja završne riječi na suđenju za zločine u Bosanskoj krajini, Odbrana Adila Ružnića istakla je da optuženi nije imao ovlasti nad sabirnim centrima u Bihaću, Cazinu i Bosanskom Petrovcu, te da nije odgovoran za zločine u njima.
20 April 2012

Lokalno pravosuđe – Šabančević: Presuda 23. aprila

Nakon što je okončano iznošenje završnih riječi na suđenju Almiru Šabančeviću, optuženom za zločine protiv ratnih zarobljenika, Kantonalni sud u Bihaću je izricanje presude najavio za ponedjeljak, 23. aprila.
28 Mart 2011

Neravnopravnost strana u postupku

Branioci optuženih za ratne zločine pred lokalnim sudovima kažu da nemaju jednake kapacitete kao tužilaštva, te da po godinu dana čekaju kako bi naplatili troškove svog rada.
14 Januar 2011

Selimović i ostali: Dokazi o smrti ratnih zarobljenika

U nastavku suđenja Mehuri Selimoviću, Adilu Ružniću i Emiru Mustafiću, Tužilaštvo BiH je uložilo nekoliko materijalnih dokaza u kojima se navode podaci o pozicijama i kretanju optuženih iz februara 1995. godine, te smrti pojedinih ratnih zarobljenika.

3 Februar 2010

Selimović i ostali: Bezbjednjakovo mahanje

Simo Ančić, svjedok Tužilaštva BiH, tvrdi da ga je ispitivao “bezbjednjak” dok je bio zatvoren u kasarni “27. juli” u Bihaću, i da je dobijao udarce od upravnika, kojem ne zna ime.
18 April 2008

Bjelić i Hodžić: Hapšenje civila

Pet svjedoka Tužilaštva govorilo o zarobljavanju civila na području Cerske 1992. godine.

25 Februar 2008

Karajić: Početak suđenja 13. marta

Suđenje Sulji Karajiću započet će 13. marta, kada će biti pročitana optužnica i iznijete uvodne riječi obiju strana u postupku