Jezik / Language:
 
Lica: Bajić Predrag
1 Juli 2015

Naredne sedmice presuda Milanu Lukiću

Kantonalni sud u Bihaću je izricanje presude Milanu Lukiću za zločine počinjene u Ključu u ljeto 1992. godine zakazao za ponedjeljak, 6. juli.

7 April 2015

Ubistva u Pudinom Hanu

Svjedok Kantonalnog tužilaštva u Bihaću je ispričao da ga je optuženi Milan Lukić u ljeto 1992. godine udario te odveo njegovog daidžu iz kuće u Ključu.

8 Juli 2014

Osuđeni Bajić u odbrani “nevinog čovjeka”

U nastavku suđenja Mladenku Vrtuniću pred Kantonalnim sudom u Bihaću, svjedok Odbrane Predrag Bajić izjavio je da optuženi nije bio s njim kada su ubijene dvije žene. 

1 Juli 2014

Vrtunić nije pravio probleme

U nastavku suđenja Mladenku Vrtuniću pred Kantonalnim sudom u Bihaću, svjedok Odbrane Milutin Babić rekao je da optuženi “nevin leži u zatvoru”.

3 Juni 2014

Vrtunić počinje s odbranom 12. juna

Prvi svjedok Odbrane Mladenka Vrtunića, optuženog za zločine počinjene na području Ključa, svjedočit će 12. juna, odlučeno je na statusnoj konferenciji pred Kantonalnim sudom u Bihaću.

22 Maj 2014

Prihvaćeno Bajićevo i Babićevo priznanje krivice

Kantonalni sud u Bihaću prihvatio je sporazum o priznanju krivice Predraga Bajića i Siniše Babića, te ih osudio na ukupno 20 godina zatvora za ratne zločine počinjene u Ključu.

13 Maj 2014

Bajić i Babić priznali krivicu za zločine u Ključu

Predrag Bajić i Siniša Babić postigli su sporazum s Kantonalnim tužilaštvom u Bihaću, kojim su priznali krivicu za zločine počinjene u Ključu.

22 April 2014

Slobodan Dragić priznao krivnju

Slobodan Dragić, optuženi za zločin počinjen u Ključu, postigao je sporazum o priznanju krivnje, pa je Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Bihaću razdvojilo postupak protiv njega u odnosu na ostalu četvoricu optuženih.

25 Mart 2014

Jeziv prizor u kući Štrkunića

Na suđenju petorici optuženih za zločine počinjene na području Ključa, svjedoci Optužbe su pred Kantonalnim sudom u Bihaću opisali kako je bio jeziv prizor u kući Aleta Štrkunića, gdje su ubijene dvije žene.

18 Mart 2014

Ubistva u kućama ključkih sela

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Ključu, svjedok Optužbe je rekao da ga je u julu 1992. godine optuženi Predrag Bajić udario u njegovoj kući.

11 Mart 2014

Krvavi upad u kuću

Svjedok Kantonalnog tužilaštva u Bihaću Ale Štrkunić ispričao je kako su 21. novembra 1992. godine na području Ključa optuženi Mladenko Vrtunić i Predrag Bajić sa Željkom Budimirom upali u njegovu kuću i ubili mu suprugu i punicu, a njega fizički zlostavljali.

4 Mart 2014

Ubistvo u mraku

Svjedok Kantonalnog tužilaštva u Bihaću ispričao je na suđenju za zločine počinjene u Ključu kako je 1992. godine iz svoje kuće vidio kako optuženi Predrag i Nenad Bajić te Siniša Babić pucaju u Refika Purića.

25 Februar 2014

Djedovo sjećanje na komšijsko maltretiranje

Svjedok Kantonalnog tužilaštva u Bihaću izjavio je da mu je djed pričao kako su ga komšije maltretirale u selu na području Ključa.

4 Februar 2014

Vrisak, jecaji, mrtva tijela

U nastavku suđenja za zločin počinjen u Ključu, svjedoci Kantonalnog tužilaštva u Bihaću ispričali su šta se dešavalo u noći kada su ubijeni Ibrahim Kumalić i Ibrahim Draganović.

28 Januar 2014

Komšije ubile komšije

Svjedokinja Optužbe Mina Draganović ispričala je pred Kantonalnim sudom u Bihaću kako su u junu 1992. godine u njenu kuću upali nepoznati vojnici i kako su ubijeni njeni susjedi Ibrahim Draganović i Ibrahim Kumalić.