Jezik / Language:
 
Lica: Babić Savo
12 Mart 2015

Savo Babić ponovo oslobođen

Apelaciono vijeće oslobodilo je Savu Babića, bivšeg komandira Vojne policije, optužbi za nezakonito zatvaranje, premlaćivanje, prisilne nestanke i ubistva zatočenika u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Bratuncu u maju 1992. godine.

26 Februar 2015

Presuda Savi Babiću u martu

Tužilaštvo BiH je zatražilo da se Savo Babić nakon obnovljenog postupka osudi za zločin počinjen u Bratuncu, dok je Odbrana predložila oslobađajuću presudu

20 Novembar 2014

Počelo obnovljeno suđenje Savi Babiću

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH počelo je obnovljeno suđenje Savi Babiću, optuženom za zločine u Bratuncu 1992. godine.

17 Oktobar 2014

Obnovljeno suđenje Babiću počinje u novembru

Obnovljeni postupak protiv Save Babića, optuženog za zločine počinjene u Bratuncu, počet će 20. novembra, dogovoreno je na statusnoj konferenciji.
2 Septembar 2014

Ukinuta oslobađajuća presuda Savi Babiću

Apelaciono vijeće Suda BiH ukinulo je prvostepenu presudu kojom je Savo Babić oslobođen optužbi za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. godine u Bratuncu.

8 Juli 2014

Zatraženo ukidanje oslobađajuće presude

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Apelacionog vijeća Suda BiH da ukine presudu kojom je Savo Babić oslobođen optužbi za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. godine, te predložilo da se postupak obnovi.

18 Decembar 2013

Oslobođen Savo Babić

Sud BiH je zbog nedostatka dokaza oslobodio Savu Babića za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. u Bratuncu. 

3 Decembar 2013

Presuda Savi Babiću 18. decembra

Odbrana Save Babića, optuženog za zločine počinjene u Bratuncu, iznoseći završne riječi zatražila je oslobađajuću presudu jer smatra da je Tužilaštvo BiH “optužilo pogrešnog čovjeka”.

2 Decembar 2013

Saučesnik u likvidaciji

Državno tužilaštvo je u završnoj riječi na suđenju za zločine počinjene u Bratuncu zatražilo da Savo Babić bude proglašen krivim i osuđen na adekvatnu zatvorsku kaznu.

18 Novembar 2013

Babić protiv dobrovoljaca

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Bratunca, svjedoci Odbrane su izjavili kako su dobrovoljci odgovorni za zatvaranje i maltretiranje Bošnjaka, a da optuženi Savo Babić nema nikakve veze s tim.

12 Novembar 2013

Žrtve iz grobnice Blječevo

U nastavku suđenja za zločin počinjen u Bratuncu, vještak sudske medicine je kazao kako je po nalogu Tužilaštva BiH identifikovao 55 tijela iz sekundarne grobnice Blječevo (općina Bratunac).

5 Novembar 2013

Protiv Babića 110 dokaza

U nastavku suđenja za zločin počinjen u Bratuncu, Tužilaštvo BiH je u spis uložilo 110 materijalnih dokaza.

4 Novembar 2013

Svirepa ubistva u bratunačkoj školi

U nastavku suđenja za zločin počinjen u Bratuncu, Tužilaštvo BiH pročitalo je iskaze preminulih svjedoka u kojima govore o svirepim ubistvima i mučenjima u školi “Vuk Karadžić”.

29 Oktobar 2013

Pričalo se da je naredio ubistvo

U nastavku suđenja za zločin počinjen u Bratuncu, svjedok Tužilaštva BiH je ispričao kako je čuo da je optuženi Savo Babić naredio ubistvo dva čovjeka.

28 Oktobar 2013

Nesposoban da svjedoči zbog bolesti

U nastavku suđenja Savi Babiću za zločin počinjen u Bratuncu, sudska vještakinja izjavila je kako svjedok Tužilašta nije sposoban dati svoj iskaz zbog teške duševne bolesti.