Jezik / Language:
 
Lica: Babić Siniša
1 Juli 2015

Naredne sedmice presuda Milanu Lukiću

Kantonalni sud u Bihaću je izricanje presude Milanu Lukiću za zločine počinjene u Ključu u ljeto 1992. godine zakazao za ponedjeljak, 6. juli.

3 Juni 2014

Vrtunić počinje s odbranom 12. juna

Prvi svjedok Odbrane Mladenka Vrtunića, optuženog za zločine počinjene na području Ključa, svjedočit će 12. juna, odlučeno je na statusnoj konferenciji pred Kantonalnim sudom u Bihaću.

22 Maj 2014

Prihvaćeno Bajićevo i Babićevo priznanje krivice

Kantonalni sud u Bihaću prihvatio je sporazum o priznanju krivice Predraga Bajića i Siniše Babića, te ih osudio na ukupno 20 godina zatvora za ratne zločine počinjene u Ključu.

13 Maj 2014

Bajić i Babić priznali krivicu za zločine u Ključu

Predrag Bajić i Siniša Babić postigli su sporazum s Kantonalnim tužilaštvom u Bihaću, kojim su priznali krivicu za zločine počinjene u Ključu.

22 April 2014

Slobodan Dragić priznao krivnju

Slobodan Dragić, optuženi za zločin počinjen u Ključu, postigao je sporazum o priznanju krivnje, pa je Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Bihaću razdvojilo postupak protiv njega u odnosu na ostalu četvoricu optuženih.

25 Mart 2014

Jeziv prizor u kući Štrkunića

Na suđenju petorici optuženih za zločine počinjene na području Ključa, svjedoci Optužbe su pred Kantonalnim sudom u Bihaću opisali kako je bio jeziv prizor u kući Aleta Štrkunića, gdje su ubijene dvije žene.

18 Mart 2014

Ubistva u kućama ključkih sela

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Ključu, svjedok Optužbe je rekao da ga je u julu 1992. godine optuženi Predrag Bajić udario u njegovoj kući.

11 Mart 2014

Krvavi upad u kuću

Svjedok Kantonalnog tužilaštva u Bihaću Ale Štrkunić ispričao je kako su 21. novembra 1992. godine na području Ključa optuženi Mladenko Vrtunić i Predrag Bajić sa Željkom Budimirom upali u njegovu kuću i ubili mu suprugu i punicu, a njega fizički zlostavljali.

4 Mart 2014

Ubistvo u mraku

Svjedok Kantonalnog tužilaštva u Bihaću ispričao je na suđenju za zločine počinjene u Ključu kako je 1992. godine iz svoje kuće vidio kako optuženi Predrag i Nenad Bajić te Siniša Babić pucaju u Refika Purića.

21 Januar 2014

Prijetnje i pucnjava u kući

Svjedok Kantonalnog tužilaštva u Bihaću kazao je da su krajem jula 1992. godine optuženi Predrag i Nenad Bajić te Siniša Babić došli u njegovu kuću, gdje su ga vrijeđali i tražili mu novac.

23 Decembar 2013

Odgođeno suđenje za zločin u Ključu

Nastavak suđenja šestorici optuženih za ratni zločin počinjen u Ključu u Kantonalnom sudu u Bihaću odgođen je zbog zdravstvenog stanja optuženog Milana Lukića.

19 Novembar 2013

Početak suđenja 23. decembra

Suđenje šestorici optuženih za zločin počinjen na području Ključa počet će 23. decembra, odlučeno je na statusnoj konferenciji u Kantonalnom sudu u Bihaću.

17 Juli 2013

Optuženi za ubistva i silovanja u Ključu

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu koja šestoricu bivših pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) tereti za zločin nad bošnjačkim civilima počinjen na području Ključa.