Jezik / Language:
 
Lica: Babić Milutin
2 Decembar 2014

Pogoršano stanje optuženog Babića

Nastavak suđenja Milutinu Babiću za zločine počinjene u Bosanskom Petrovcu koji je bio zakazan za četvrtak, 4. decembra, odgođen je do daljnjeg jer se optuženom pogoršalo zdravstveno stanje.

20 Novembar 2014

Optuženi Babić sposoban da prati suđenje

Na suđenju Milutinu Babiću za zločine počinjene u Bosanskom Petrovcu, iznesen je nalaz vještaka, koji je utvrdio da optuženi može pratiti sudski postupak. 

23 Oktobar 2014

Ubistva u Bravskom

U nastavku suđenja Milutinu Babiću, dvojica svjedoka Kantonalnog tužilaštva u Bihaću su kazala kako su čula za ubistva u selu Bravsko (opština Bosanski Petrovac), ali da im nije poznato da je u tome učestvovao optuženi.

8 Oktobar 2014

Ubistvo u centru Bravskog

U nastavku suđenja Milutinu Babiću za zločine počinjene u Bravskom kod Bosanskog Petrovca, svjedok Kantonalnog tužilaštva u Bihaću je rekao da se ne sjeća da li je optuženog vidio u ljeto 1992. godine kada je u tom selu ubijen jedan ratni zarobljenik.

24 Septembar 2014

Ubistvo ranjenika kod jame

U nastavku suđenja Milutinu Babiću za zločine počinjene na području Bosanskog Petrovca, svjedok Kantonalnog tužilaštva u Bihaću je rekao da je krajem juna 1992. vidio optuženog kako puca u jednog mladića.

16 Septembar 2014

Prvi svjedoci na suđenju Milutinu Babiću

U Kantonalnom sudu u Bihaću počelo je suđenje Milutinu Babiću, optuženom za zločin protiv ratnih zarobljenika počinjen u ljeto 1992. godine na području Bosanskog Petrovca.

3 Septembar 2014

Suđenje Babiću počinje 16. septembra

Suđenje Milutinu Babiću, optuženom za zločin protiv ratnih zarobljenika, počet će 16. septembra, odlučeno je na statusnoj konferenciji u Kantonalnom sudu u Bihaću.

1 Juli 2014

Vrtunić nije pravio probleme

U nastavku suđenja Mladenku Vrtuniću pred Kantonalnim sudom u Bihaću, svjedok Odbrane Milutin Babić rekao je da optuženi “nevin leži u zatvoru”.

6 Maj 2014

Potvrđena optužnica protiv Milutina Babića

Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu kojom se Milutinu Babiću stavljaju na teret zločini protiv ratnih zarobljenika počinjeni u ljeto 1992. godine na području Bosanskog Petrovca.

8 April 2014

Izručen Milutin Babić

Kantonalno tužilaštvo u Bihaću saopćilo je da je Milutin Babić iz Ključa, koji je osumnjičen za zločin počinjen u Bosanskom Petrovcu, izručen iz Srbije.