Jezik / Language:
 
Lica: Aškraba Đorđislav
28 Juni 2013

Potvrđena sedmogodišnja kazna Đorđislavu Aškrabi

Sud BiH potvrdio je drugostepenu presudu kojom je Đorđislav Aškraba osuđen na sedam godina zatvora zbog zločina počinjenih u Kalinoviku.

19 April 2012

Aškraba: Osuđen na sedam godina

Apelaciono vijeće Suda BiH osudilo je Đorđislava Aškrabu na sedam godina zatvora zbog zločina počinjenih protiv civilnog stanovništva na području Kalinovika.
30 Januar 2012

Aškraba: Izmijenjena optužnica

Tužilaštvo BiH je Apelacionom vijeću Suda BiH dostavilo izmijenjenu optužnicu protiv Đorđislava Aškrabe, optuženog za zločine počinjene u Kalinoviku.
24 Novembar 2011

Postavljen novi branilac Đorđislavu Aškrabi

Apelaciono vijeće Suda BiH postavilo je novog branioca Đorđislavu Aškrabi, optuženom za zločine u Kalinoviku, nakon što je na vlastiti zahtjev razriješen dosadašnji advokat Žiko Krunić.
21 Mart 2011

Bundalo i ostali: Preinačena prvostepena presuda

Apelaciono vijeće Suda BiH preinačilo je prvostepenu presudu izrečenu za zločine u Kalinoviku, te je Ratka Bundala i Neđu Zeljaju pravomoćno osudilo na ukupno 37 godina zatvora, dok je Đorđislavu Aškrabi odredilo ponovno suđenje.
28 Januar 2011

Bundalo i ostali: Pogrešne interpretacije

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Apelacionog vijeća Državnog suda da Ratku Bundalu i Neđi Zeljaji poveća kaznu, a Đorđislava Aškrabu, koji je oslobođen krivice, osudi za zločine u Kalinoviku.
30 Decembar 2010

Više od 300 godina zatvora

Odjel za ratne zločine Suda BiH je u šestoj godini rada osudio 15 osoba na ukupno 156 godina zatvora, a oslobodio sedam, dok u Državnom tužilaštvu tvrde da vode istragu protiv još 1.000 osumnjičenih za ratne zločine.
20 Maj 2010

Jednomjesečni pritvor za Perića i Lalovića

Sud Bosne i Hercegovine odredio je jednomjesečni pritvor Milanu Periću i Slavku Laloviću, osumnjičenima za zločine počinjene na području Kalinovika.
19 Maj 2010

Zatražen pritvor za Perića i Lalovića

Tužilaštvo BiH je zatražilo da se odredi pritvor Milanu Periću i Slavku Laloviću, osumnjičenima za zločin počinjen u Kalinoviku, dok se Odbrana usprotivila, istaknuvši da ne postoji ni osnovana sumnja da su djelo učinili.
3 Decembar 2009

Bundalo i ostali: Čist kao sunce i prav kao Bog

U nastavku iznošenja završnih riječi na suđenju za zločin počinjen u Kalinoviku, Odbrana Neđe Zeljaje zatražila oslobađanje njihovog branjenika, tvrdeći da nije odgovoran za počinjeni zločin.

 

30 Novembar 2009

Bundalo i ostali: Nedokaziva optužnica

Odbrana Ratka Bundala počela iznošenje završne riječi na suđenju za zločin počinjen u Kalinoviku, istaknuvši da Tužilaštvo BiH nije dokazalo optužnicu.
23 Novembar 2009

Bundalo i ostali: Odgođeno izvođenje završne riječi

Sudsko vijeće koje zasjeda na suđenju za zločine počinjene u Kalinoviku, odgodilo izvođenje završne riječi Tužilaštva BiH iako je bilo prethodno najavljeno.
29 Septembar 2009

Bundalo i ostali: Istina ili laž?

Prvooptuženi Ratko Bundalo optužio dvojicu svjedoka da lažu. 
23 Septembar 2009

Bundalo i ostali: Suočavanje svjedoka

Sudsko vijeće tokom glavnog pretresa ponovo ispitalo i u sudnici suočilo dva svjedoka, zbog različitih iskaza koje su ranije dali.
16 Septembar 2009

Bundalo i ostali: Materijalni dokazi

Tužilaštvo i Odbrana nastavili su sa iznošenjem materijalnih dokaza na suđenju Ratku Bundalu, Neđi Zeljaji i Đorđislavu Aškrabi.