Jezik / Language:
 
Lica: Arifović Izet
29 Juni 2016

Zarobljavanje u Zalazju

Prve svjedokinje Optužbe na suđenju za zločine protiv civilnog stanovništva na području Srebrenice i Bratunca izjavile su da su im muževi zarobljeni 12. jula 1992. godine u Zalazju i da su kasnije pronađeni njihovi posmrtni ostaci.

6 Juni 2016

Počelo suđenje za zločine počinjene na području Bratunca i Srebrenice

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodne riječi Tužilaštva BiH počelo je suđenje Izetu Arifoviću, Suadu Smajloviću i Amiru Salihoviću, optuženima za zločine počinjene protiv civilnog stanovništva na području Srebrenice i Bratunca.

26 Maj 2016

Suđenje za zločin nad srebreničkim Srbima počinje 6. juna

U ponedjeljak, 6. juna, počet će suđenje Izetu Arifoviću, Suadu Smajloviću i Amiru Salihoviću, optuženima da su 1992. godine počinili ratni zločin protiv civila na području Srebrenice.

30 Mart 2016

Optužnica potvrđena nakon dva i po mjeseca

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Izeta Arifovića, Suada Smajlovića i Amira Salihovića za zločin protiv civilnog stanovništva na području Srebrenice i Bratunca.


5 Januar 2016

Trojica optužena za zločine u Srebrenici

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Izeta Arifovića, Suada Smajlovića i Amira Salihovića zbog sumnje da su 1992. godine počinili zločine na području Srebrenice.

4 Januar 2016

Uhapšeni zbog ubistava u Srebrenici

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su Izeta Arifovića, Suada Smajlovića i Amira Salihovića zbog sumnje da su počinili zločine na području Srebrenice 1992. godine.