Jezik / Language:
 
Lica: Anić Miroslav
19 Mart 2013

Nije vidio optuženog u napadu

Na obnovljenom suđenju Erminu Čurtiću za zločin počinjen u selu Stupni Do, svjedok Odbrane je kazao kako tokom napada nije vidio optuženog.

23 Septembar 2011

Dileme oko sporazuma o priznanju krivice

Unatoč tome što je u proteklih osam mjeseci sklopljeno osam sporazuma o priznanju krivice za zločine počinjene u BiH, mišljenja o primjeni ovog pravnog instituta podijeljena su među predstavnicima pravosudnih institucija i žrtvama.
25 Maj 2011

Anić: Presuda 31. maja

Državni sud prihvatio je sporazum o priznanju krivice koji je Miroslav Anić potpisao s Tužilaštvom BiH, te zakazao izricanje presude za utorak, 31. maj.
14 Mart 2011

Anić: Rješavanje “tehničkih detalja”

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Državnog suda da se za mjesec dana produži pritvor Miroslavu Aniću, osumnjičenom za ratni zločin na području Vareša i Kiseljaka.

18 Januar 2011

Lokalno pravosuđe – Čurtić: Bez optuženog u Stupnom Dolu

Bivši pripadnik Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i svjedok Odbrane Ermina Čurtića, optuženog za zločine u Stupnom Dolu, pred Kantonalnim sudom u Sarajevu rekao je da ga u oktobru 1993. godine nije vidio u tom selu.
23 Decembar 2010

Lokalno pravosuđe – Čurtić: Montirani postupak

Svjedočeći u korist Odbrane Ermina Čurtića pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, Dominik Ilijašević Como je kazao da je ovaj postupak montiran kako bi on bio osuđen.
3 Novembar 2010

Miroslav Anić priznao zločin u Stupnom Dolu

Državni sud odredio je jednomjesečni pritvor Miroslavu Aniću zvanom Firga zbog sumnje da je počinio zločin protiv civila i ratnih zarobljenika na području Kiseljaka i Vareša.