Jezik / Language:
 
Lica: Alešević Mehmed
18 August 2016

Alešević: Naloženo vještačenje optuženog

Sud BiH prihvatio je prijedlog da se obavi psihijatrijsko vještačenje optuženog Mehmeda Aleševića i da mu se oduzmu putne isprave.


11 April 2016

Tjerao ih da jašu nacrtanog konja

U nastavku suđenja za zločine počinjene u Bužimu, svjedoci Tužilaštva ispričali su da su više puta premlaćeni u hotelu “Radoč” u Bužimu, a da ih je najviše udarao izvjesni Salkić.

15 Mart 2016

Počelo suđenje za zločine u Bužimu

Čitanjem optužnice i izlaganjem uvodne riječi Tužilaštva BiH počelo je suđenje osmorici bivših pripadnika Armije BiH (ABiH) za zločine protiv civila i ratnih zarobljenika na području Bužima.

8 Mart 2016

Optuženi pokušao izvršiti samoubistvo

Mehmed Alešević, optužen za zločine u Bužimu, nije se pojavio na statusnoj konferenciji pred Sudom BiH jer se “zbog lošeg duševnog stanja nalazi u psihijatrijskoj bolnici u Sloveniji”.

16 Februar 2016

Bez prisustva optuženog

U Sudu BiH je odgođena statusna konferencija za zločin počinjen u Bužimu jer se nije pojavio optuženi Mehmed Alešević.

15 Decembar 2015

Suđenje za zločine u Bužimu počinje 22. decembra

Početak suđenja osmorici optuženih za zločine počinjene u Bužimu u periodu od novembra 1994. do augusta 1995. godine zakazan je za 22. decembar.

30 Oktobar 2015

Potvrđena optužnica za zločin u Bužimu

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Zijada Nanića, Esada Kudelića, Vahida Bajraktarevića, Senada Salkića, Hasana Mustafića, Mehmeda Aleševića, Nedžada Bapića, Huseina i Samira Isakovića za ratni zločin počinjen u Bužimu.

21 Septembar 2015

Podignuta optužnica za zločine u Krajini

Državno tužilaštvo je protiv devetorice bivših pripadnika Petog korpusa Armije BiH (ABiH) podiglo optužnicu za zločine počinjene na području općina Cazin, Velika Kladuša i Bužim.

11 Maj 2015

Uhapšen Mehmed Alešević

Pripadnici Granične policije uhapsili su Mehmeda Aleševića po nalogu Državnog tužilaštva, koje ga sumnjiči za zločine počinjene na području Bužima.