Jezik / Language:
 
Lica: Adžem Muhamed
14 Juli 2016

Adžem i ostali: Djeca nisu vidjela leševe

Na suđenju za zločin počinjen na području Goražda, svjedoci Odbrane su rekli da nisu vidjeli, niti čuli da je bilo leševa kod lokaliteta Lađeva stijena u jesen 1992. godine.

16 Juni 2016

Oblaganje vozila za prijevoz ranjenih

Na suđenju četvorici optuženih za ubistva ratnih zarobljenika na području Goražda, svjedok Odbrane ispričao je kako su pozvali u ispomoć brigadu na čijem je čelu bio optuženi Muhamed Adžem.

19 Maj 2016

Operacija oslobađanja Goražda

Na suđenju četvorici optuženih za ubistva ratnih zarobljenika na području Goražda, prvi svjedoci Odbrane pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu govorili su o operaciji “Krug”, kada su vidjeli neke od optuženih.

21 April 2016

Završen dokazni postupak Tužilaštva

Ulaganjem posljednjih materijalnih dokaza, Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu okončalo je dokazni postupak na suđenju četvorici optuženih za zločin počinjen na području Goražda.

10 Mart 2016

Vještačenje potpisa optuženih

Na suđenju za zločin počinjen na području Goražda, vještak grafolog je na zahtjev Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu iznio nalaz u vezi sa potpisima optuženih na određenoj dokumentaciji.

18 Februar 2016

Zarobljavanje na Trovrhu

Svjedok Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu izjavio je kako je čuo da je jedan broj ljudi zarobljen 1992. godine u rejonu Trovrha.

21 Januar 2016

Leševi kod Lađeve stijene

Svjedok Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu je kazao da su 1992. godine kružile priče da su na lokalitetu Lađeva stijena pronađeni leševi, te da se pretpostavljalo da se radi o osobama srpske nacionalnosti.

23 Decembar 2015

Tuča u policijskoj stanici

Svjedok Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu je izjavio kako je u policijskoj stanici u Goraždu čuo da su tučene osobe dovedene sa Trovrha.

10 Decembar 2015

Slušala premlaćivanje zarobljenika

Svjedokinja Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu je rekla da je čula premlaćivanje zatočenika koji su dovedeni sa Trovrha u policijsku stanicu u Goraždu.

26 Novembar 2015

“Udari, Boško, sina”

Tri svjedoka Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, koji su bili zatvoreni u policijskoj stanici u Goraždu, prisjetili su se kada je dovedena grupa zarobljenika sa Trovrha (općina Goražde) i kako su ih tukli.

29 Oktobar 2015

Šef policije bez saznanja o zarobljenicima

Svjedok Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu je rekao kako nema saznanja o zarobljenicima sa Trovrha (općina Goražde) koji su, prema optužnici, ubijeni u septembru 1992. godine.

1 Oktobar 2015

Svjedoci negiraju potpise

Svjedok Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu je ispričao da je zarobljenike koji su dovedeni sa Trovrha vidio u hodniku Stanice javne bezbjednosti Goražde.

17 Septembar 2015

Odvođenje zarobljenika iz policije

Na suđenju za zločin počinjen na području Goražda, svjedok Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu ispričao je kako je bio obaviješten da vojska odvodi iz policijske stanice zarobljenike koji su prethodno bili zarobljeni na Trovrhu.

16 Juni 2015

Zarobljenici u policijskoj stanici

Na suđenju za zločine počinjene 1992. u Goraždu, svjedoci Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu potvrdili su da su zarobljenici s Trovrha dovedeni u stanicu policije, ali da ne znaju gdje su dalje odvedeni.

21 Maj 2015

Zarobljenici ostavljeni u policiji

Na suđenju četvorici optuženih za zločine počinjene na području Goražda, svjedok Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu ispričao je kako je odvezao zarobljenike iz silosa u Kopačima do Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Goraždu, gdje su ostavljeni.