Jezik / Language:
 

Grad: Tuzla

19 Novembar 2010

Lokalno pravosuđe – Smajić: Izricanje presude 22. novembra

Pred Kantonalnim sudom u Tuzli, saslušanjem svjedoka i iznošenjem završnih riječi Tužilaštva i Odbrane, okončan je dokazni postupak protiv Izeta Smajića.
20 Oktobar 2010

Lokalno pravosuđe – Jurišić: Novo suđenje puno neizvjesnosti

Nakon ukidanja prvostepene presude, Odbrana Ilije Jurišića sa velikom neizvjesnošću čeka sljedeći korak tužioca za ratne zločine Republike Srbije.
20 Oktobar 2010

Lokalno pravosuđe – Smajić: Iznošenje materijalnih dokaza

U nastavku suđenja Izetu Smajiću, pred Kantonalnim sudom u Tuzli prezentovani su materijalni dokazi kojima se dovodi u pitanje iskaz jednog svjedoka Optužbe.
11 Oktobar 2010

Ukinuta presuda protiv Ilije Jurišića

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu protiv Ilije Jurišića, bivšeg bosanskog oficira za sigurnost, te naredio ponovno održavanje suđenja.
24 Maj 2010

Tuzlanska Kapija 15 godina poslije

Dvadeset petog maja obilježava se 15 godina od stradanja 71 osobe na tuzlanskoj Kapiji.

6 April 2010

Đukić: Istina kao put do pomirenja

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH, Državno tužilaštvo i Odbrana su iznijeli žalbe na prvostepenu presudu kojom je Novak Đukić osuđen na 25 godina dugotrajnog zatvora zbog granatiranja Tuzle u maju 1995. godine.
11 Decembar 2009

Obustavljena istraga protiv Selima Bešlagića

Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv Selima Bešlagića i još šest osoba koje su bile osumnjičene za zločin poznat kao “slučaj ‘Tuzlanska kolona’”.  

19 Novembar 2009

Preminuo Faruk Prcić

Faruk Prcić, bivši komandant Inžinjerske jedinice Drugog korpusa Armije BiH, kojeg je Državno tužilaštvo optužilo za zločin protiv civilnog stanovništva na području Tuzle, umro je 17. novembra ove godine, u 71. godini života.
29 Septembar 2009

Nezadovoljstvo Tuzlaka presudom izrečenom u Beogradu

Nekoliko stotina građana Tuzle danas je izašlo na ulice kako bi protestovali zbog presude koju je u Beogradu izrekao Sud za ratne zločine njihovom sugrađaninu Iliji Jurišiću.
11 Juni 2009

Prcić: Još jedna statusna konferencija 3. jula

Sudsko vijeće donijelo odluku o održavanju još jedne statusne konferencije prije početka suđenja.
5 Maj 2009

Đukić: Rikošetirana granata

Saslušanjem nekadašnjeg zamjenika generala Ratka Mladića, okončan dokazni postupak na suđenju Novaku Đukiću.
22 April 2009

Istraga koja budi sumnje

Detalji o onome što se dogodilo u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu početkom maja 1992. godine, još uvijek nisu detaljno istraženi. Dvije sudske istrage u dvjema državama su u toku i obje su praćene brojnim kontroverzama.
21 April 2009

Đukić: Uskoro odluka o jamstvu

Pred Sudom BiH održana statusna konferencija na kojoj se raspravljalo o jamstvu koje je Novak Đukić ponudio prije sedam mjeseci kako bi se branio sa slobode.
14 April 2009

Đukić: Oprečne tvrdnje o pravcu granate

Saslušanjem četiri svjedoka i tri vještaka Odbrana Novaka Đukića nastojala dokazati da optuženi nije kriv za granatiranje Tuzle u maju 1995. godine.
14 April 2009

Đukić: Dokazi Suda

Po okončanju dokaznog postupka Tužilaštva i Odbrane, Sudsko vijeće najavilo izvođenje svojih dokaza na suđenju Novaku Đukiću.