Jezik / Language:
 

Grad: Tuzla

24 April 2015

Ozbiljno ugroženo procesuiranje ratnih zločina

Procesuiranje predmeta ratnih zločina u sudovima i tužilaštvima BiH ozbiljno je ugroženo ove godine jer još uvijek nije usvojena Strategija reforme sektora pravde.

3 April 2015

Stanković nije govorio ko ga je ranio

Na suđenju za zločin počinjen u Tuzli, svjedok Tužilaštva Tuzlanskog kantona je posvjedočio da je ranjenog Nedeljka Stankovića odvezao od policijske stanice do njegove kuće.

18 Mart 2015

Nožem ranjen u lijevu butinu

Svjedok Tužilaštva na suđenju Muradifu Salkiću, optuženom za ratni zločin počinjen u Tuzli, kazao je da mu je optuženi zario nož u butinu dok je bio zatočen u zatvoru u Kozlovcu.

27 Februar 2015

Godinu dana slobode Novaka Đukića

Iako je prošlo preko četiri mjeseca otkako je za generalom Vojske Republike Srpske (VRS) Novakom Đukićem raspisana međunarodna potjernica, i dalje nema indicija da će ga srpske vlasti uhapsiti.

26 Februar 2015

Počelo suđenje Muradifu Salkiću

U Kantonalnom sudu u Tuzli počelo je suđenje Muradifu Salkiću za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

16 Januar 2015

Salkiću će se suditi u Tuzli

Postupak protiv Muradifa Salkića vodit će se u Kantonalnom sudu u Tuzli, saopćio je Sud BiH.

19 Decembar 2014

Muradif Salkić negirao krivicu

Muradif Salkić je negirao krivicu pred Sudom BiH za zločin počinjen 1992. na području Tuzle.

18 Novembar 2014

Potvrđena optužnica za zločine u Tuzli

Državni sud potvrdio je optužnicu kojom se Muradif Salkić, bivši pripadnik Armije BiH (ABiH), tereti za zločine počinjene u Tuzli.

30 Oktobar 2014

Interpol raspisao potjernicu za Đukićem

Interpol je raspisao potjernicu za Novakom Đukićem radi služenja zatvorske kazne za zločin počinjen na tuzlanskoj Kapiji.

10 Oktobar 2014

Podignuta optužnica za zločin u Tuzli

Državno tužilaštvo podiglo je optužnicu kojom se Muradif Salkić tereti da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Tuzle.

9 Oktobar 2014

Moguća međunarodna potjernica za Đukićem

U pripremi je međunarodna potjernica za Novakom Đukićem, osuđenim za zločine počinjene na Tuzlanskoj kapiji, saopćio je Sud BiH.

26 Septembar 2014

Đukić nije dobio poziv zbog “greške suda”

Zbog greške Osnovnog suda u Banjoj Luci, Novaku Đukiću nije uručen poziv da se javi u zatvor na izdržavanje kazne za zločine počinjene na tuzlanskoj Kapiji, rečeno je u Sudu BiH.

4 Septembar 2014

Sud čeka Đukića do 22. septembra

Novak Đukić nije bio prisutan na rekonstrukciji zločina počinjenog na Tuzlanskoj kapiji 1995. godine, koju je njegova Odbrana organizirala u Srbiji.

4 Juli 2014

Koler osuđen na godinu i po zatvora

Trećestepeno vijeće Vrhovnog suda Federacije BiH potvrdilo je presudu kojom je Ivan Koler osuđen na godinu i po zatvora zbog nečovječnog postupanja prema zarobljenim pripadnicima bivše Jugoslovenske narodne armije (JNA) u Okružnom vojnom zatvoru u Tuzli u junu i julu 1992. godine.

26 Juni 2014

Žrtve torture i dalje neprebrojane

U BiH još uvijek nije utvrđen broj žrtava proteklog rata zbog nepostojanja zakona o žrtvama torture, istakli su u udruženju “Vive Žene” povodom obilježavanja Međunarodnog dana podrške žrtvama torture.