Jezik / Language:
 

Grad: Tuzla

28 Juli 2016

Dodik najavio istrage o Sarajevu i Tuzli

Međunarodni stručnjaci ispitat će masakre na pijaci Markale i ulici Vase Miskina u Sarajevu te na tuzlanskoj Kapiji kako bi utvrdili da li su ovi zločini pravilno istraženi, najavio je predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik.

14 Juni 2016

Ispitivanje presude Novaku Đukiću ili pravičnosti suđenja

Na neodređeno vrijeme je odgođeno pojavljivanje Novaka Đukića pred Višim sudom u Beogradu jer Sud BiH odbija da im dostavi kompletan spis predmeta, saznaje Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

1 Juni 2016

Odgođeno ročište Novaku Đukiću u Beogradu

Viši sud u Beogradu odgodio je ročište na kojem je trebalo biti razmatrano preuzimanje izdržavanja kazne na koju je Sud BiH osudio Novaka Đukića zbog zločina u Tuzli.

30 Maj 2016

Intenzivirane ekshumacije i identifikacije žrtava

Institut za nestale osobe BiH intenzivirao je proces traženja, ekshumacija i identifikacija žrtava s područja Srebrenice, Zvornika i Hercegovine.

25 Maj 2016

Jedan osuđenik za stradanje mladosti u Tuzli (VIDEO)

Polaganjem cvijeća na tuzlanskoj Aleji mladosti i Kapiji obilježena je 21. godišnjica najtužnijeg dana u istoriji Tuzle kada je ubijena 71 osoba a ranjeno ih više od 120. Za ovaj zločin osuđen je Novak Đukić, koji još nije izdržao zatvorsku kaznu.

5 Maj 2016

Đukić pred sudijama u Beogradu 1. juna

Novak Đukić, kojeg je Sud BiH osudio na 20 godina zatvora zbog ubistava počinjenih na tuzlanskoj Kapiji, pred sudijama u Beogradu će se pojaviti 1. juna.
29 April 2016

Salkiću pet godina zatvora

Prvostepenom presudom Muradif Salkić je osuđen na pet godina zatvora za zločin počinjen u Tuzli u julu 1992. godine.

12 April 2016

Završne riječi 26. aprila

U nastavku suđenja Muradifu Salkiću za zločin počinjen u Tuzli, okončan je dokazni postupak. Iznošenje završnih riječi zakazano je za 26. april.

26 Februar 2016

Zbog zdravstvenog stanja odgođeno ročište Đukiću

Ročište na kojem je trebao biti razmatran zahtjev bh. vlasti da Novak Đukić 20-godišnju kaznu za ratne zločine služi u Srbiji, Viši sud u Beogradu odgodio je zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja.

25 Februar 2016

BiH traži da Đukić izdržava kaznu u Srbiji

Viši sud u Beogradu će sutra, 26. februara, razmatrati zahtjev bh. vlasti da Novak Đukić 20-godišnju kaznu za ratne zločine služi u Srbiji, gdje se nalazi već dvije godine.

23 Decembar 2015

Teške patnje

Na suđenju za zločin počinjen u Tuzli, vještak je konstatovao kako je oštećeni pretrpio ozbiljne i teške psihičke patnje u zatvoru Kozlovac u junu 1992. godine.

30 Oktobar 2015

Oslobađanje civila iz pritvora u Kozlovcu

Na suđenju Muradifu Salkiću za zločin počinjen u Tuzli, nijedan od tri pozvana svjedoka Optužbe se nije pojavio u sudnici Kantonalnog suda u Tuzli.

20 Oktobar 2015

Nije zatražano izdržavanje kazne za Đukića

Sud BiH nije zatražio izdržavanje kazne zatvora za Novaka Đukića, koji se nalazi u Srbiji a pravosnažno je osuđen za ratni zločin počinjen na tuzlanskoj Kapiji. Kao razlog, u Sudu BiH su naveli da nemaju potvrdu o Đukićevom mjestu boravka.

3 Septembar 2015

Spavao kod rođaka

Na suđenju za zločin počinjen u Tuzli, svjedok Tužilaštva je izjavio da je optuženi Muradif Salkić od 15. maja do 21. juna 1992. godine boravio u Gornjoj Tuzli jer je tu bio na ratištu, i da se nije vraćao kući u Tuzlu, gdje je u tom periodu živio.

25 Maj 2015

Bol za ubijenima još veća

Polaganjem cvijeća na Aleji mladosti i komemoracijom na Kapiji, obilježena je 20. godišnjica najveće tragedije u historiji Tuzle. Granata ispaljena 25. maja 1995. godine sa Ozrena ugasila je 71 život, a ranila 124 osobe.