Jezik / Language:
 

Grad: Tuzla

Radio Justice - Lokalno pravosuđe pod lupom 53

Bol za ubijenima još veća

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom maja 2015.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 52

Tužioci bez plate od januara

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom aprila 2015.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Lokalno pravosuđe pod lupom: Episoda 46

U Trebinju 35 istraga za ratne zločine

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom oktobra 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH. U rubrici Fokus  govorimo o radu Okružnog tužilaštva u Trebinju tokom ove godine.

Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 45

Banjaluka do kraja godine završava šest istraga

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BiH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom septembra 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.  

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 245

Sud čeka Đukića do 22. septembra

Poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić, Predrag MIlisavljević i drugi, Goran Sarić, Vinko Kondić, dok u rubrici "U Fokusu" saznajte hoće li Sud BiH izdati naredbu za izdavanjem potjernice za Novakom Đukićem koji je osuđen na 20 godina zatvora zbog zločina počinjenog na Tuzlanskoj kapiji. Đukić je u vrijeme izricanja presude bio na slobodi i, prema informacijama advokata, otišao je u Beograd na liječenje.

Radio Justice dnevni izvještaj: Novaku Đukiću smanjenja kazna za pet godina

Novaku Đukiću smanjenja kazna za pet godina

Sud BiH je Novaku Đukiću izrekao maksimalnih 20 godina zatvora za zločine počinjene na Tuzlanskoj kapiji, primjenjujući blaži zakon – Krivični zakon bivše Jugoslavije.

Lokalno pravosuđe pod lupom: Episoda 42

Otvoren Muzej logoraša u Brčkom

Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom maja 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

Lokalno pravosudje pod lupom: Episoda 41

Dvije godine bez optužnica

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom aprila 2014.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH. U rubric Fokus saznajte zbog čega Okružno tužilaštvo u Trebinju u protekle dvije godine nije podiglo nijednu optužnicu.

Radio Justice: Haška hronika - Epizoda 49

Saslušan posljednji svjedok Tužilaštva protiv Mladića

Kroz iskaze dvojice oficira Vojske Republike Srpske osuđenih za zločine u Srebrenici, njihov vrhovni komandant Radovan Karadžić opovrgavao je prošle nedjelje u Haagu da je o masovnim ubistvima Srebreničana imao bilo kakvo saznanje.
Protekle sedmice, na suđenju bivšem komandantu VRS-a, Ratku Mladiću saslušan je posljednji svjedok Opužbe.

Radio Justice nedjeljni magazin: Epizoda 211

Otac ubijen u živom štitu

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Aleksandar Cvetković, Branko Vlačo i Vehid Subotić.

U rubrici Fokus govorimo o tome kako osuđenicima za najteža krivična djela, koja uključuju i ratne zločine, zakon dozvoljava da nakon izdržane zatvorske kazne budu u potpunosti neosuđivane osobe.

Lokalno pravosudje pod lupom: Episoda 35

Izgradnja mira u Bivšem logoru

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja pred sudovima u Sarajevu, Mostaru, Bijeljini, Tuzli, Bihaću, Zenici i Brčko Distriktu. U Fokusu govorimo o projektu "Sedmica izgradnje mira" u Brčko Distriktu.


Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 31

Potaknuti saradnju radi bržeg procesuiranja ratnih zločina

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Doboju, Bihaću, Tuzli, Zenici, Banja Luci, Livnu i Sarajevu. U rubrici Fokus govorimo o angažmanu misije OSCE-a na poticanju saradnje radi bržeg procesuiranja ratnih zločina pred lokalnim sudovima u BiH.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Lokalno pravosuđe pod lupom: Epizoda 30

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Bihaću, Tuzli, Zenici, Doboju, Mostaru i Bijeljini. U rubrici Fokus poslušajte :" Sjećanje na 116 ubijenih u Ahmićima".

Lokalno pravosuđe pod lupom

Godinu i po za zlostavljanje zarobljenika

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Doboju, Brčkom, Tuzli, Zenici, Sarajevu, Banja Luci, Bijeljini, Bihaću i Mostaru. U rubrici Fokus objavljujemo priču o Anđelki Arnautalić koja štrajkuje glađu jer su ubice njenog sina na slobodi.

Lokalno pravosuđe pod lupom

Humaniziranje položaja svjedoka

U ovom izdanju emisije Lokalno pravosuđe pod lupom saznajte najnovije vijesti sa suđenja za ratne zločine sa okružnih i kantonalnih sudova u Brčkom, Zenici, Bihaću, Sarajevu, Tuzli, Doboju, Bijeljini, i Banja Luci. U rubrici Fokusu istražujemo položaj svjedoka u Travniku.