Jezik / Language:
 

Grad: Sokolac

31 August 2016

Pržulj: Nestanak oca i brata

Na suđenju optuženom Nenadu Pržulju, svjedoci Tužilaštva BiH govorili su o nestanku zatvorenika iz objekta u selu Čavarine kod Sokoca.

6 Juli 2016

Pržulj “glavni akter za sve”

Na suđenju Nenadu Pržulju, svjedoci Državnog tužilaštva govorili su o zatočeništvu u Sokocu i Čavarinama, gdje su zatvorenici boravili u lošim uslovima i bili premlaćivani.

23 Juni 2016

Optuženi Pržulj prozvao šest zatvorenika

U nastavku suđenja za zločine počinjene na području Sokoca, svjedok Tužilaštva BiH je kazao kako je optuženi Nenad Pržulj prozvao šest zatvorenika iz mjesta Čavarine da idu na razmjenu, od kada im se gubi svaki trag.

15 Juni 2016

Tužilaštvo predlaže dodatne dokaze

Na suđenju Milenku Krsmanoviću, optuženom za zločin počinjen na području Sokoca, Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložilo je dodatne materijalne dokaze.

25 Maj 2016

Uslovi na najnižem nivou

Na suđenju za zločine počinjene na području Sokoca, svjedok Tužilaštva govorio je o zatočeništvu u Sokocu i Čavarinama, gdje su uslovi boravka “bili na najnižem nivou”.

18 Maj 2016

Krsmanović tvrdi da mu je Kapo ljubio ruke

Svjedočeći u svoju korist, Milenko Krsmanović je kazao da je Muhidinu Kapi zapravo spasio život a ne pokrao ga, kako to stoji u optužnici.

11 Maj 2016

Nepoznata sudbina zatočenika u Čavarinama

Na suđenju za zločine počinjene na području Sokoca, svjedoci Tužilaštva govorili su o lošim uslovima i batinama u selu Čavarine, gdje su bili zatvoreni tokom 1992. godine.

27 April 2016

Premlaćivanje Ibrahimovića u Čavarinama

Svjedoci Tužilaštva BiH govorili su o premlaćivanju Kabe Ibrahimovića tokom zatočeništva u mjestu Čavarine (općina Sokolac) 1992. godine.

20 April 2016

Oštećeni se obradovao kada je vidio Krsmanovića

Na suđenju Milenku Krsmanoviću za zločin počinjen na području Sokoca, svjedok Odbrane je ispričao kako je njegov rođak vodio oštećenog Muhidina Kapu, koga je kasnije preuzeo optuženi i odvezao.

13 April 2016

Zatočeništvo u selu Čavarine

Na suđenju za zločine počinjene na području Sokoca, svjedoci Tužilaštva BiH pričali su o događajima u zatočeničkom objektu u selu Čavarine.


30 Mart 2016

Uzalud se obradovao razredniku Pržulju

Na suđenju za zločine počinjene na Sokocu, prvi svjedok Državnog tužilaštva izjavio je da je Nenad Pržulj naređivao stražarima u zatočeničkom objektu u selu Čavarine.

7 Mart 2016

Mještani htjeli da ga tuku

Na suđenju Milenku Krsmanoviću, optuženom za zločin počinjen na području Sokoca, svjedoci Odbrane izjavili su da je oštećeni Muhidin Kapo priveden u policijsku stanicu Sokolac zbog njegove bezbjednosti, te da ga je policija spasila od mještana.

15 Februar 2016

Povrede noge i ruke Muhidina Kape

Pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu vještak je kazao da je oštećeni Muhidin Kapo u julu 1992. godine zadobio povrede desnog gležnja i desne šake.

18 Januar 2016

Prevezao oštećenog u Rogaticu

Svjedok Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu je ispričao kako je sa još jednim policajcem prevezao oštećenog sa Sokoca u Rogaticu.

13 Januar 2016

Za dokazivanje zločina u Sokocu 36 svjedoka

Pred početak suđenja za zločin počinjen u Sokocu održana je statusna konferencija na kojoj je iznesen plan izvođenja dokaza Tužilaštva BiH.