Jezik / Language:
 

Grad: Sandići

16 Juni 2010

Ivanović: Likvidiranje zarobljenih i uklanjanje tijela

Tokom nešto više od devet mjeseci suđenja, Tužilaštvo BiH pokušalo je dokazati da je Željko Ivanović zvani Arkan, bivši pripadnik Drugog odreda Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), počinio genocid nad Srebreničanima u julu 1995. godine.
10 Juni 2010

Ivanović: Plan dokaznog postupka Odbrane

Na statusnoj konferenciji određen je plan iznošenja dokaza Odbrane Željka Ivanovića Arkana, optuženog za genocid u Srebrenici.
8 April 2010

Ivanović: Miris ljudske krvi

Posljednji svjedok Tužilaštva BiH na suđenju Željku Ivanoviću Arkanu ispričao je kako je izbjegao ubistvo u Srebrenici u julu 1995. godine.

 

23 Mart 2010

Ivanović: Zabrana objavljivanja informacija

Nakon što je svjedok Tužilaštva BiH pod šifrom I3 zatražio da se zabrani iznošenje sadržaja njegovog svjedočenja u javnost, Sudsko vijeće je upozorilo da se ne smije objaviti bilo kakva informacija, kao i audio ili video zapis sa ročišta.
24 Februar 2010

Vuković i Tomić: Distanciranost od optužbi

Odbrana Radomira Vukovića je počela sa iznošenjem završne riječi, tvrdeći da optuženi nije kriv za djela koja mu Tužilaštvo BiH stavlja na teret.
3 Juli 2009

Vuković i Tomić: Svjedok bez zakletve

Svjedok Odbrane, protiv koga se vodi istraga zbog njegove uloge u zločinu u Srebrenici, tvrdi da nije vidio da je optuženi Zoran Tomić bilo šta uradio zarobljenicima na putu u Sandićima.
8 April 2008

Pritvor za osumnjičenog za genocid

Sud BiH odredio pritvor za još jednu osobu osumnjičenu za genocid nad Bošnjacima iz Srebrenice.
7 Septembar 2006

Kravica: Sat vremena pucnjave

Svjedok Tužilaštva protiv jedanaest optuženih za genocid tvrdi da je čuo pucnjavu iz hangara u Kravici i da mu je objašnjeno da pucaju po muslimanima, mada ne i ko puca.