Jezik / Language:
 

Grad: Bratunac

17 Oktobar 2014

Obnovljeno suđenje Babiću počinje u novembru

Obnovljeni postupak protiv Save Babića, optuženog za zločine počinjene u Bratuncu, počet će 20. novembra, dogovoreno je na statusnoj konferenciji.
17 Oktobar 2014

Zatraženo produženje mjera Josipoviću

Državno tužilaštvo predložilo je da se produže mjere zabrane Miodragu Josipoviću, optuženom za pomaganje genocida u Srebrenici u julu 1995. godine, čemu se usprotivila njegova Odbrana.
3 Oktobar 2014

Zatraženo produženje pritvora Branimiru Tešiću

Državno tužilaštvo zatražilo je da se produži pritvor Branimiru Tešiću, bivšem zamjeniku komandira Policijske stanice Bratunac optuženom za genocid u Srebrenici.

8 Septembar 2014

Tešić u pritvoru, Josipović pušten

Sud BiH je odredio jednomjesečni pritvor Branimiru Tešiću, kojeg je Tužilaštvo BiH uhapsilo zbog pomaganja izvršenja genocida u Srebrenici u julu 1995. godine.

5 Septembar 2014

Zatražen pritvor za Josipovića i Tešića

Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Miodragu Josipoviću i Branimiru Tešiću, osumnjičenima za pomaganje u počinjenju genocida u Srebrenici u julu 1995. godine.

2 Septembar 2014

Ukinuta oslobađajuća presuda Savi Babiću

Apelaciono vijeće Suda BiH ukinulo je prvostepenu presudu kojom je Savo Babić oslobođen optužbi za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. godine u Bratuncu.

8 Juli 2014

Zatraženo ukidanje oslobađajuće presude

Tužilaštvo BiH zatražilo je od Apelacionog vijeća Suda BiH da ukine presudu kojom je Savo Babić oslobođen optužbi za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. godine, te predložilo da se postupak obnovi.

30 Juni 2014

Zbog mjera zaštite odgođeno suđenje

Suđenje Goranu Sariću, optuženom za genocid u Srebrenici, odgođeno je zbog mjera zaštite koje je svjedok Tužilaštva BiH ranije dobio u Haškom tribunalu.

23 Juni 2014

Užasnut prizorom leševa

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je rekao da je tokom boravka na području Bratunca vidio kamion s leševima.

16 Juni 2014

Motivacioni govor komandanta Sarića

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je izjavio da je Goran Sarić održao govor pripadnicima njegove jedinice pred odlazak na područje Bratunca i Srebrenice.

28 Maj 2014

Merdžić oslobođen optužbi

Nezir Merdžić je pred Okružnim sudom u Bijeljini oslobođen optužbe da je 1992. godine počinio zločin u Bratuncu.

13 Maj 2014

Smanjena kazna Petru Mitroviću

Apelaciono vijeće Suda BiH smanjilo je u obnovljenom postupku kaznu Petru Mitroviću sa 28 na 20 godina zatvora za pomaganje u genocidu u Srebrenici 1995. godine.

13 Maj 2014

Optuženi negira učešće u akcijama

Nezir Merdžić, optužen za ratni zločin počinjen u selu Glogova (opština Bratunac) 1992. godine, negirao je pred Okružnim sudom u Bijeljini da je na bilo koji način učestvovao u zločinu za koji je optužen.

12 Maj 2014

Provođenje zarobljenika prema Kravici

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je rekao da je u julu 1995. godine vidio provođenje grupe muslimana prema Kravici.

15 April 2014

Odbijeno oslobađanje Mladića

Sudsko vijeće Haškog suda u potpunosti je odbilo zahtjev Odbrane da Ratko Mladić, bivši komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS), bude oslobođen optužbi za genocid i druge zločine počinjene u BiH.