Jezik / Language:
 

Grad: Bratunac

31 Mart 2015

Optužen za progon u Bratuncu

Državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Jovana Novakovića za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Bratunca 1992. godine.

17 Mart 2015

Podignuta optužnica za zločine u Bratuncu

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dalibora Maksimovića zvanog “Daćo” zbog sumnje da je počinio zločin na području Bratunca 1992. godine.


12 Mart 2015

Savo Babić ponovo oslobođen

Apelaciono vijeće oslobodilo je Savu Babića, bivšeg komandira Vojne policije, optužbi za nezakonito zatvaranje, premlaćivanje, prisilne nestanke i ubistva zatočenika u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Bratuncu u maju 1992. godine.

26 Februar 2015

Presuda Savi Babiću u martu

Tužilaštvo BiH je zatražilo da se Savo Babić nakon obnovljenog postupka osudi za zločin počinjen u Bratuncu, dok je Odbrana predložila oslobađajuću presudu

30 Januar 2015

Negirali krivicu za genocid u Srebrenici

Dragomir Vasić, Danilo Zoljić i Radomir Pantić negirali su krivicu za genocid u Srebrenici počinjen u julu 1995. godine.

20 Januar 2015

Predložene mjere zabrane Vasiću, Zoljiću i Pantiću

Tužilaštvo BiH zatražilo je određivanje mjera zabrane Dragomiru Vasiću, Danilu Zoljiću i Radomiru Pantiću, optuženima za genocid počinjen u Srebrenici, čemu su se Odbrane usprotivile.
12 Januar 2015

Svjedok odbio odgovarati na pitanja

Svjedok Tužilaštva BiH na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, odbio je odgovarati na pitanja o aktivnostima Specijalne policije na području Bratunca i Srebrenice, kako se ne bi inkriminisao.

22 Decembar 2014

Čišćenje terena i rafali

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici u julu 1995. godine, zaštićeni svjedok Tužilaštva je ispričao da je tokom boravka na terenu, u Konjević Polju vidio zarobljavanje i odvođenje muškaraca.

22 Decembar 2014

Potvrđena presuda za Bratunac

Sud BiH potvrdio je prvostepenu presudu kojom je Najdan Mlađenović osuđen na tri i po godine zatvora, a Savo Živković oslobođen optužbe za zločin počinjen u Bratuncu 1992. godine.

20 Novembar 2014

Počelo obnovljeno suđenje Savi Babiću

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH počelo je obnovljeno suđenje Savi Babiću, optuženom za zločine u Bratuncu 1992. godine.

17 Novembar 2014

Josipović i Tešić negirali krivicu

Miodrag Josipović i Branimir Tešić negirali su pred Sudom BiH krivicu za pomaganje u činjenju genocida u julu 1995. u Srebrenici.

11 Novembar 2014

Potvrđena oslobađajuća presuda Merdžiću

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Okružnog suda u Bijeljini po kojoj je Nezir Merdžić oslobođen optužbi da je počinio ratni zločin.

7 Novembar 2014

Višestruko silovanje 15-godišnjakinje

Srebreničanka koja je 1992. imala 15 godina, više puta je silovana, maltretirana i zlostavljana po tada napuštenim kućama u Bratuncu. Oni koji su joj to uradili još uvijek nisu privedeni pravdi. Zbog toga štitimo njen identitet, a priču prenosimo u cijelosti.

3 Novembar 2014

Prijetnje istražioca

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je rekao da je na Jahorini vidio osobu za koju je čuo da se zove Goran Sarić.

21 Oktobar 2014

Oslobađanja, osuđivanje ili ponavljanje

Tužilaštvo BiH zatražilo je da se ponovi suđenje Najdanu Mlađenoviću i Savi Živkoviću, optuženima za zločine počinjene u selima Hranča i Glogova (općina Bratunac) ili da se osude i za onaj dio za koji su u prvostepenoj presudi oslobođeni.