Jezik / Language:
 

Grad: Bratunac

22 Mart 2016

Predaja boraca u Zalazju

Na suđenju za zločine počinjene na području Bratunca i Srebrenice, svjedok Tužilaštva ispričao je kako je u julu 1992. godine u selu Zalazje zarobljena grupa srpskih boraca.

8 Mart 2016

Svjedok se bojao komandanta

U nastavku suđenja za ubistvo tri zarobljenika srpske nacionalnosti u selima u Bratuncu i Srebrenici, zaštićeni svjedok je kazao da u toku istrage nije spominjao ime Sabahudina Muhića jer se “bojao komandanta”.

23 Februar 2016

Ubistvo tri srpska zarobljenika

Zaštićeni svjedok 01 kazao je da je vidio kako je Naser Orić ubio tri srpska zarobljenika u selima Zalazje, Kunjarac i Lolići, koja se nalaze u okolini Srebrenice.

29 Januar 2016

Svjedok spominjao osvetu

Na suđenju Milomiru Vasiću za zločine počinjene u Bratuncu, svjedok Odbrane je pred Okružnim sudom u Bijeljini izjavio da mu je Sead Husić rekao kako će se na neki način osvetiti optuženom.

26 Januar 2016

Počelo suđenje Naseru Oriću

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi počelo je suđenje Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću za ratni zločin počinjen protiv ratnih zarobljenika na području Bratunca i Srebrenice.

15 Januar 2016

Ulaganje materijalnih dokaza

U Okružnom sudu u Bijeljini, Tužilaštvo je uložilo nekoliko materijalnih dokaza na suđenju Milomiru Vasiću za ratni zločin počinjen u Bratuncu.


22 Decembar 2015

Suđenje Oriću i Muhiću počinje krajem januara

Suđenje Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću, optuženima za zločine protiv ratnih zarobljenika na području Srebrenice i Bratunca, počet će pred Sudom BiH 26. januara sljedeće godine.
11 Decembar 2015

Nepomično tijelo ispred sale

Na suđenju Milomiru Vasiću pred Okružnim sudom u Bijeljini, svjedok Optužbe ispričao je da je ispred ulaza u salu bratunačke škole vidio kako, modar i prekriven krvlju, leži Ahmet Huseinović.

24 Novembar 2015

Početak suđenja Oriću i Muhiću nakon haške odluke

Datum početka suđenja Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću bit će određen nakon što Haški sud odluči o zahtjevu Orićeve Odbrane da se postupak protiv njega obustavi.

9 Novembar 2015

Odbrana traži obustavu postupka protiv Orića

Odbrana Nasera Orića zatražila je od Haškog tribunala da naredi Sudu BiH obustavu postupka za ratne zločine u Srebrenici protiv njihovog branjenika s obzirom da mu se već sudilo za te zločine.

13 Oktobar 2015

Počelo suđenje Milomiru Vasiću

Pred Okružnim sudom u Bijeljini počelo je suđenje Milomiru Vasiću, optuženom da je u Bratuncu 1992. godine ubio zatočenika.

3 Juli 2015

Potvrđena optužnica za zločine u Bratuncu

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Dalibora Maksimovića zvanog Daćo za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području Bratunca.


9 Juni 2015

Ekshumacije u Bratuncu i Bihaću

Na području Bratunca i Bihaća pronađeni su nekompletni ostaci žrtava rata, saopćeno je iz Državnog tužilaštva.

8 Juni 2015

Zatrpavanje leševa

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, Državno tužilaštvo je pročitalo iskaz preminulog svjedoka o zatrpavanju leševa i kopanju jama na putu od Konjević Polja prema Zvorniku.

2 April 2015

Počelo suđenje za genocid u Srebrenici

Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodne riječi Tužilaštva BiH, počelo je suđenje Miodragu Josipoviću, Branimiru Tešiću, Dragomiru Vasiću, Danilu Zoljiću i Radomiru Pantiću, optuženima za genocid u Srebrenici.