Jezik / Language:
 

Grad: Branjevo

3 Februar 2014

Kos koriguje izjave o strijeljanju na Branjevu

U nastavku suđenja Aleksandru Cvetkoviću, optuženom za genocid počinjen u Srebrenici, kao svjedok Tužilaštva BiH svjedočio je Franc Kos, koji je ispričao kako je s drugim pripadnicima Desetog diverzantskog odreda učestvovao u strijeljanju zarobljenika na farmi Branjevo.

28 Januar 2014

Vidio leševe na livadi u Branjevu

Svjedok Državnog tužilaštva kazao je na suđenju Aleksandru Cvetkoviću za genocid u Srebrenici da je u julu 1995. godine na livadi Vojne ekonomije Branjevo vidio 500 do 600 ubijenih osoba.
21 Januar 2014

Odvezeni iz škole na Branjevo

Na suđenju Aleksandru Cvetkoviću, optuženom za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je ispričao kako je vidio iznošenje tijela iz Doma kulture u Pilici.

30 Decembar 2013

Specijalci strijeljali na Branjevu

Na suđenju za genocid u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH ispričao je kako je čuo da su zarobljenici koje je čuvao u selu Pilica, strijeljani na ekonomiji na Branjevu.

24 Decembar 2013

Odgođeno suđenje Cvetkoviću

Zbog nedolaska tri svjedoka Državnog tužilaštva, pred Sudom BiH je odgođeno suđenje Aleksandru Cvetkoviću, optuženom za genocid u Srebrenici.

16 Decembar 2013

Prevoz muškaraca od Srebrenice do Pilice

U nastavku suđenja Aleksandru Cvetkoviću za genocid u Srebrenici, svjedoci Tužilaštva BiH su ispričali da su učestvovali u prevozu stanovništva iz Srebrenice, kao i zarobljenih muškaraca.

10 Decembar 2013

“Sređeni” Srebreničani

U nastavku suđenja Aleksandru Cvetkoviću, optuženom za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je kazao kako je čuo da su Srebreničani koje je vidio zarobljene u školi u Pilici “sređeni”.

9 Decembar 2013

Učešće diverzantskog odreda u ubistvima

Na suđenju Aleksandru Cvetkoviću, optuženom za zločine u Srebrenici, bivši šef Obavještajne uprave Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (GŠ VRS) Petar Salapura je rekao da je čuo da su u ubistvima zarobljenika učestvovali i pripadnici Desetog diverzantskog odreda VRS-a.

26 Novembar 2013

Stotine ubijenih na Branjevu

Prvi svjedok Tužilaštva BiH na suđenju Aleksandru Cvetkoviću, optuženom za genocid počinjen u Srebrenici, opisao je kako je preživio pogubljenje Srebreničana na Branjevu sredinom jula 1995. godine.
12 Novembar 2013

Dvije jedine preživjele žrtve

Suđenje Aleksandru Cvetkoviću, optuženom za genocid počinjen u Srebrenici, počelo je čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi Tužilaštva BiH i Odbrane.

10 Oktobar 2013

Cvetković negirao krivicu za učešće u genocidu

Aleksandar Cvetković je negirao krivicu za učešće u genocidu počinjenom nad civilima u Srebrenici 1995. godine.
13 Septembar 2013

Zatraženo produženje pritvora za Cvetkovića

Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje pritvora Aleksandru Cvetkoviću, optuženom za genocid počinjen u Srebrenici, čemu se Odbrana usprotivila, tražeći da se optuženi pusti na slobodu uz mjere zabrane.
6 Septembar 2013

Zločinačka djela nisu mogla biti bez Mladića

Nizom presretnutnih razgovora između oficira Vojske Republike Srpske (VRS), Tužilaštvo Međunarodnog suda u Haagu je na suđenju Ratku Mladiću, tokom iskaza vojnog eksperta Richarda Butlera, dokazivalo da je pogubljenje hiljada srebreničkih Muslimana u julu 1995. bilo s vrha te vojske naređena i sprovedena operacija.

6 Septembar 2013

Podignuta optužnica protiv Cvetkovića

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Aleksandra Cvetkovića, bivšeg pripadnika 10. diverzantskog odreda Glavnog štaba Vojske Republike Srpske (VRS), zbog učešća u genocidu počinjenom nad civilima u Srebrenici 1995. godine.
16 August 2013

Cvetkoviću određen pritvor

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Aleksandru Cvetkoviću, osumnjičenom za genocid počinjen u Srebrenici u julu 1995. godine.