Jezik / Language:
 

Grad: Branjevo

Radio Justice sedmični magazin: Epizoda 218

Jedan čovjek, jedan metak

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Radovan Karadžić, Aleksandar Cvetković, Aleksandar Cvetković, te Najdan Mlađenović i drugi.

U rubrici Fokus prenosimo priču Sefije Dizdarević,  čiji je suprug Sulejman ubijen 1992. godine u selu Čarakovo kod Prijedora. Njegovi posmrtni ostaci među prvima su koji identifikovani iz masovne grobnice Tomašica.

Radio Justice sedmični magazin – Epizoda 217

Predsjednik razočaran generalom

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Radovan Karadžić, Nikola Andrun, Aleksandar Cvetković i Dražen Mikulić.

U rubrici Fokus govorimo reakcijama na pojavljivanje Ratka Mladića na klupi za svjedoke na suđenju Radovanu Karadžiću pred Tribunalom u Hagu.

Radio Justice nedjeljni magazin: Epizoda 209

Stotine ubijenih na Branjevu

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Aleksandar Cvetković, Fikret Planinčić i drugi, te Slobodan Jakovljević i drugi.

U rubrici Fokus prenosimo dio intervjua koji je za BIRN Justice Report dala predsjednica Ustavnog suda BiH, Valerija Galić.

Radio Justice: Haška hronika - Epizoda 32

Priče o zlatom plaćenom Branjevu

U ovom izdanju Haške hronike poslušajte izvještaje sa suđenja Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću optuženima za genocid i druge zločine počinjene u Bosni i Hercegovini.

Radio Justice nedjeljni magazin

Episoda 172

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Grujić, Kos i ostali, Savo Babić, i Stanišić i Milošević. U rubrici Fokus objavljujemo tekst o usvajanju zakona o žrtvama torture u BiH.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 145

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Selimović i ostali, Nihad Bojadžić, i Ratko Mladić. U rubrici Fokus vam donosimo priču o sarajevskom snajperisti.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda: 144

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Ratko Mladić, Oliver Krsmanović, i Raguž i ostali. U rubrici Fokus vam donosimo analizu masovnih stratišta sa područja Srebrenice.

Radio Justice dnevni izvještaj: Mladić: Preživljavanje masakra na Branjevu

Mladić: Preživljavanje masakra na Branjevu

Suđenje Ratku Mladiću, optuženom za genocid i druge zločine počinjene u BiH, nastavljeno je svjedočenjem jednog od Bošnjaka koji je u julu 1995. godine preživio strijeljanje Srebreničana na farmi Branjevo kod sela Pilica u opštini Zvornik.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 139

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Slobodan Grujić, Planinčić i ostali, te Zelenika i ostali. U rubrici Fokus vam donosimo detaljnu analizu slučaja Kos i ostali.

Radio Justice dnevni izvještaj: Kos i ostali: Presuda 15. juna

Kos i ostali: Presuda 15. juna

Odbrana Zorana Goronje je u završnoj riječi predložila Sudskom vijeću da ne prihvati genocid kao pravnu kvalifikaciju, ocijenivši da Tužilaštvo BiH to nije dokazalo u odnosu na optuženog

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 125

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja u predmetima: Perić i ostali, Veselin Vlahović, Planinčić i ostali, te Radovan Karadžić. U rubrici Fokus objavljujemo priču o zloćinima koji su se desili u selu Oborci kod Donjeg Vakufa.


Radio Justice dnevni izvještaj: Kos i ostali: Suočavanje svjedoka

Kos i ostali: Suočavanje svjedoka

Na suđenju četvorici optuženih za genocid u Srebrenici, suočeni su svjedoci koji su govorili o strijeljanju zarobljenika na Vojnoj ekonomiji Branjevo 16. jula 1995. godine.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 109

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine u predmetima: Pelemiš i Perić, Suljo Karajić, Radovan Karadžić, i Korićanske stijene. U rubrici Fokus objavljujemo intervju sa sudijom Haškog tribunala, Faustom Pocarom.

Radio Justice dnevni izvještaj: Kos i ostali: Posmatrač strijeljanja na Branjevu

Kos i ostali: Posmatrač strijeljanja na Branjevu

Na suđenju za genocid u Srebrenici, svjedok Odbrane je rekao kako je odveden na jednu njivu u blizini Branjeva, gdje mu je rečeno da strijelja zarobljenike, što je on odbio.

Radio Justice nedjeljni magazin

Epizoda 108

U ovom izdanju poslušajte izvještaje sa suđenja za ratne zločine u predmetima: Korićanske stijene, Kos i ostali, i Veselin Vlahović. U rubrici Fokus objavljujemo odgađanje presude u predmetu Pelemiš i Perić.