Jezik / Language:
 

Grad: Bosanski Šamac

28 Maj 2015

Šišiću pet godina zatvora

Okružni sud u Doboju osudio je bivšeg pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS) Vladimira Šišića na pet godina zatvora zbog silovanja u Bosanskom Šamcu.

17 April 2015

Suđenje zatvoreno za javnost zbog interesa žrtve

Suđenje bivšem pripadniku Vojske Republike Srpske (VRS) Vladimiru Šišiću, optuženom za silovanje u Bosanskom Šamcu, počelo je pred Okružnim sudom u Doboju.

4 Mart 2015

Suđenje Šišiću počinje 17. aprila

Suđenje bivšem pripadniku Vojske Republike Srpske (VRS) Vladimiru Šišiću, optuženom za silovanje počinjeno u Šamcu, počet će 17. aprila, odlučeno je na statusnoj konferenciji pred Okružnim sudom u Doboju.

28 Januar 2015

Negirao krivicu za silovanje

Bivši pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS) Vladimir Šišić izjasnio se pred Okružnim sudom u Doboju da nije kriv po optužnici koja ga tereti za silovanje u Šamcu.

30 Maj 2013

Stanišić i Simatović oslobođeni krivice

Haški tribunal oslobodio je krivice Jovicu Stanišića i Franka Simatovića, bivše pripadnike Državne bezbjednosti Srbije, za zločine počinjene na području BiH i Hrvatske u periodu od 1991. do 1995. godine.

30 April 2013

Kojić osuđen na tri godine za zločine u Bosanskom Šamcu

Okružni sud u Doboju osudio je Dragoljuba Kojića na tri godine zatvora za zločine nad civilima u julu 1992. godine u Bosanskom Šamcu. 

14 Mart 2013

Presuda Stanišiću i Župljaninu 27. marta

Haški tribunal izreći će u srijedu, 27. marta, presudu Mići Stanišiću i Stojanu Župljaninu, optuženima za progon i druge zločine nad nesrpskim stanovništvom.

28 Februar 2013

Lokalno pravosuđe – Doboj: Počelo suđenje Dragoljubu Kojiću

Čitanjem optužnice pred Okružnim sudom u Doboju, počelo je suđenje Dragoljubu Kojiću, optuženom za silovanje na području opštine Bosanski Šamac.
2 Oktobar 2008

ICTY/MKSJ: Prihvaćeno spajanje optužnica

Haško tužilaštvo 29. septembra podnijelo objedinjenu optužnicu, koju je Tribunal potvrdio.