Jezik / Language:
 

Grad: Banovići

13 April 2016

Tukao ih izvjesni Kajtaz

Na suđenju za ratni zločin počinjen u Banovićima, svjedok Odbrane kazao je da je bio pretučen u logoru, ali da ga nije tukao ni maltretirao optuženi Fikret Mrkonjić.

30 Mart 2015

Oduzimali oružje pa zatvarali

Na suđenju za zločin počinjen na području Banovića, svjedok je u Kantonalnom sudu u Tuzli kazao da je od srpskog stanovništva na osnovu spiska oduzimano oružje i onda su ih slali u improvizirani pritvor.

31 Januar 2014

Četvorica optuženih negirala krivicu

Esed Kočić, Miralem Čolić, Fikret Mrkonjić i Mirza Dedić kazali su pred Sudom BiH da nisu krivi za zločine počinjene nad žrtvama srpske nacionalnosti na području Banovića.

7 Januar 2014

Potvrđena optužnica za zločine u Banovićima

Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv četiri osobe zbog zločina počinjenih nad žrtvama srpske nacionalnosti 1992. godine na području Banovića.

18 Decembar 2013

Podignuta optužnica za zločine u Banovićima

Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv četiri osobe zbog zločina počinjenih nad žrtvama srpske nacionalnosti 1992. godine na području Banovića.
26 August 2013

Navodno ucjenjivanje svjedoka

Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je rekao da nije želio ići u Petkovce jer je pretpostavljao da bi tamo mogla biti počinjena ubistva kao u Orahovcu, gdje je prethodno bio u julu 1995. godine.