Jezik / Language:
 

Mjesečni radio magazin

5 Septembar 2016

Radio Sana – od progona do pomirenja

Dobrodošli u još jedno izdanje mjesečnog radio magazina "Lokalno pravosuđe pod lupom", u kojem prenosimo izvještaje sa suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH. U fokusu govorimo o korištenju medija u svrhu ratne propagande.

Lokalno pravosuđe pod lupom

5 Septembar 2016

Radio Sana – od progona do pomirenja

Dobrodošli u još jedno izdanje mjesečnog radio magazina "Lokalno pravosuđe pod lupom", u kojem prenosimo izvještaje sa suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH. U fokusu govorimo o korištenju medija u svrhu ratne propagande.

4 Juli 2016

Uskoro bolji uslovi za kantonalne tužioce u Zenici

U još jednom izdanju mjesečnog radio magazina "Lokalno pravosuđe pod lupom", govorimo o Kantonalnom sudu u Zenici koji se seli u novu zgradu, čime će biti osigurani bolji uslovi za rad tužiteljima.

6 Juni 2016

Obilježena godišnjica stradanja civila u Brčko Distriktu

Dobrodošli u još jedno izdanje mjesečnog radio magazina "Lokalno pravosuđe pod lupom", u kojem prenosimo izvještaje sa suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH. U fokusu govorimo o godišnjici stradanja civila u Brčko Distriktu.

29 April 2016

Uloženi milioni za pomirenje, ali bez rezultata

Dobrodošli u još jedno izdanje mjesečnog radio magazina "Lokalno pravosuđe pod lupom", u kojem prenosimo izvještaje sa suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH. U fokusu govorimo o procesu pomirenja u BiH u koje je do sada uloženo oko deset miliona konvertibilnih maraka.

28 Mart 2016

Suđenje za Kazane koštat će oko tri miliona maraka

Dobrodošli u još jedno izdanje mjesečnog radio magazina "Lokalno pravosuđe pod lupom", u kojem prenosimo izvještaje sa suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH. U fokusu govorimo o slučaju Kazani koje bi moglo koštati oko tri miliona konvertibilnih maraka.

7 Mart 2016

SARAJEVO: Sarajevski vatrogasci u ratu

Dobrodošli u još jedno izdanje mjesečnog radio magazina "Lokalno pravosuđe pod lupom", u kojem prenosimo izvještaje sa suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH. U fokusu govorimo o sarajevskim vatrogascima u ratu, koji su 1992. proglaseni najhrabrijim vatrogascima na svijetu.

29 Februar 2016

Sarajevo - 20 godina nakon opsade

Četvorogodišnja opsada Sarajeva zvanično je okončana 29.februara 1996. U kolektivnoj memoriji ovaj datum ne postoji. No, emotivni doživljaji o početku i kraju opsade, te životu u opkoljenom Sarajevu i dalje su veoma snažni.

Bilježimo sjećanja: Amine Begović, Emine Kujundžić, Muhameda Gafića, Predraga Pašića, Nedima Alikadića, Nihada Kreševljakovića, Nihada Meheljića, Omera Šetića i dr. Šuhrije Đozića.

1 Februar 2016

Nepoznata sudbina gotovo 300 Kotorvarošana

Dobrodošli u još jedno izdanje mjesečnog radio magazina "Lokalno pravosuđe pod lupom", u kojem prenosimo izvještaje sa suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH. U Fokusu govorimo o stradanju Bošnjaka i Hrvata na području Kotor Varoši, gdje se oko 300 osoba još uvijek vode kao nestali.


4 Januar 2016

Presuda za silovanje u Srebrenici

Dobrodošli u još jedno izdanje mjesečnog radio magazina "Lokalno pravosuđe pod lupom", u kojem prenosimo izvještaje sa suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

30 Novembar 2015

20 godina nakon Daytona: "Potrebno je više rada"

Dobrodošli u još jedno izdanje mjesečnog radio magazina "Lokalno pravosuđe pod lupom", u kojem prenosimo izvještaje sa suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

2 Novembar 2015

Na čekanju istraga o bombardovanju Tešanjke

Dobrodošli u još jedno izdanje mjesečnog radio magazina "Lokalno pravosuđe pod lupom", u kojem prenosimo izvještaje sa suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH. U Fokusu govorimo o neprocesuiranom zločinu počinjenom na području Tešnja.

5 Oktobar 2015

Priča o bolničarki Karmen

Dobrodošli u još jedno izdanje mjesečnog radio magazina "Lokalno pravosuđe pod lupom", u kojem prenosimo izvještaje sa suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH. U Fokusu je priča o Karmen Kamenčić, bolničarki Armije BiH, koja je ubijena u junu 1992. godine. Za njeno mučenje i ponižavanje optužene su bivše pripadnice Fronta Žena VRS.

29 Juli 2015

Svjedoci odbijaju svjedočiti

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom jula 2015.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

6 Juli 2015

Nekadašnji logori danas ruševine

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom juna 2015.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

1 Juni 2015

Bol za ubijenima još veća

Lokalno pravosuđe pod lupom je mjesečni radio magazin koji realizuje BIRN BIH. Poslušajte izvještaje novinara koji su tokom maja 2015.godine pratili suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.