Jezik / Language:

Javno zagovaranje

Debatni sastanak u Travniku

Asocijacija izvještača sa suda (AIS) je 3. decembra ove godine organizovala još jedan, četvrti po redu, debatni sastanak na temu “Transparentnost rada kantonalnih i okružnih sudova i tužilaštava i objektivno izvještavanje”, koji je održan u Travniku.

Planovi za sastanak u Brčkom

Asocijacija izvještača sa suda (AIS) održala redovan sastanak 23. oktobra, na kojem su razmatrani aktuelni problemi te organizovanje sastanka u Brčkom.

AIS-ova radionica u Sarajevu

Asocijacija izvještača sa suda (AIS) 18. oktobra u Sarajevu organizovala radionicu na temu “Izvještavanje o pravosuđu – stanje i perspektive”.

Strateško planiranje unapređenja AIS-a

Na sastanku AIS-a govorilo se o planovima za edukaciju bosanskohercegovačkih novinara za izvještavanje o ratnim zločinima.

Sastanak u Trebinju

Drugi po redu sastanak pod nazivom “Transparentnost rada okružnih i kantonalnih sudova i tužilaštava” održan u Trebinju.

Naredni sastanak u Trebinju

Izražavajući zadovoljstvo zbog uspješnjih susreta sa predstavnicima pravosuđa i medija iz Doboja i Zenice, predstavnici AIS-a dogovorili da naredni takav sastanak bude u krajem maja u Trebinju.

Na 15. sastanku AIS-a o planovima za 2008. godinu

Predstavnici AIS-a su se usaglasili da se tokom 2008. godine organiziraju susreti sa predstavnicima lokalnih sudova i medija.

Godišnji sastanak o medijima i pravosuđu

Asocijacija izvještača sa Suda BiH (AIS) uz podrsku Konrad Adenauer Fondacije u decembru je organizovala drugi po redu godišnji sastanak Asocijacije izvjestača sa Suda BIH, urednika medijskih kuća i predstavnika Suda i Tuzilaštva BIH.

Još jedan sastanak AIS-a

Predstavnici Asocijacije izvještača sa suda (AIS) su 4. decembra 2007. godine u Sarajevu održali svoj 14. sastanak.

Dvanaesti sastanak Asocijacije izvještača sa Suda BiH (AIS)

Predstavnici Asocijacije izvještača sa Suda BiH (AIS) održali su dvanaesti sastanak u četvrtak, 17. maja 2007. godine, u Sarajevu.

Debatna konferencija u Mostaru

Urednica BIRN – Justice Report Nidžara Ahmetašević bila je među uvodničarima na debatnoj konferenciji „Sudovi u BiH i odgovornost medija“ u Mostaru.

Počeo rad na izradi kodeksa za izvještače sa suda

Prvi sastanak radne grupe za izradu dopune postojećeg Kodeksa Vijeća za štampu i Smjernica za rad izvještačima sa Suda održan je 13. novembra 2006. u Sarajevu, u organizaciji BIRN-a BiH i Fondacije Konrad Adenauer.

Novinari Asocijacije bi željeli u svoj rad uključiti Upravu suda i Kolegij sudaca

Na šestom sastanku Asocijacije izvještača sa Suda BiH, održanom u četvrtak, 19. oktobra 2006. članovi Asocijacije su predložili da se pored predstavnika Press službe Suda i Tužilaštva u rad Asocijacije uključe Uprava Suda i Kolegij sudaca.

sedmični-press-brifing-bi-olakšao-komunikaciju-između-suda-i-medija

Sedmični press brifing bi olakšao komunikaciju između suda i medija

Predstavnici Asocijacije izvještača sa Suda BiH su u srijedu, 13. septembra, održali peti radni sastanak, na kojem su diskutovalo o aktuelnim problemima sa kojima se susreću u radu.

Jačanje saradnje između novinara i Suda BiH

Prvi sastanak članova Asocijacije izvještača sa Suda Bosne i Hercegovine, urednika i novinara medijskih kuća i predstavnika Suda BiH održan je u Sarajevu, 29. juna u organizaciji Balkanskih istaživačkih mreža i Fondacije Konrad Adenauer.