Jezik / Language:

Događaji

Izvještavanje medija o suđenju Karadžiću

Mediji u BiH, regiji, kao i u svijetu, nisu pokazali veliki interes za izvještavanje o svjedočenjima na suđenju Radovanu Karadžiću pred Haškim tribunalom, zaključak je analize koju je uradila Balkanska istraživačka mreža (BIRN) BiH.

Pozivnica: Mediji o suđenju Radovanu Karadžiću

Velika nam je čast pozvati Vas na promociju publikacije Historija u sjeni senzacije II u izdanju Balkanske istraživačke mreže (BIRN BiH), a uz podršku i saradnju s Fondacijom Konrad Adenauer.

Predstavljena knjiga o efektima Haškog tribunala

U Sarajevu je predstavljena knjiga Diane Orentlicher pod naslovom Da neko ko je kriv bude kažnjen, u kojoj se autorica bavi efektima Haškog tribunala i njegovim utjecajem na društva u zemljama bivše Jugoslavije.

Pozivnica: Predavanje o suđenjima za ratne zločine

BIRN BiH, Asocijacija Alumni Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije (ACIPS) i društvo “La Benevolencija” imaju čast pozvati Vas da prisustvujete predavanju Howarda Cabota o suđenjima za ratne zločine.

Obraćanje direktorice BIRN-a povodom pete godišnjice

BIRN BIH je u četvrtak 27. maja obilježio petu godišnjicu postojanja i tim povodom promovirao publikaciju 'Doba istine' – Presjek rada Odjela za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine u periodu 2005-2010.

Petogodišnjica rada BIRN-a BiH

BIRN BiH slavi petogodišnjicu svog djelovanja i tim povodom promovira publikaciju posvećenu kompletnom radu Odjela za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine.

Obilježena petogodišnjica rada BIRN-a BiH

BIRN BiH je u četvrtak, 27. maja, obilježio petogodišnjicu svog djelovanja, te promovisao publikaciju posvećenu kompletnom radu Odjela za ratne zločine Suda Bosne i Hercegovine.

Čestitke za novi projekat BIRN-a BiH

Asocijacija izvještača sa Suda BiH (AIS) održala je 23. decembra još jedan sastanak, na kojem je članovima premijerno prikazana prva emisija TV Justice.

BIRN-ova konferencija u regionalnim medijima

O konferenciji “Transparentnost pravosuđa i odgovornost medija”, koju je BIRN Bosne i Hercegovine održao početkom septembra u Sarajevu, izvještavali mediji širom regiona.

Smanjen interes za izvještavanje o ratnim zločinima

Novinari i urednici javnih servisa s prostora bivše Jugoslavije smatraju da interesovanje javnosti za izvještavanje o ratnim zločinima opada.

Počela regionalna konferencija u Sarajevu

U Sarajevu počela regionalna konferencija “Transparentnost pravosuđa i odgovornost medija”.

Regionalna konferencija u Sarajevu

BIRN Bosne i Hercegovine od 1. do 3. septembra 2009. godine u Sarajevu organizuje regionalnu konferenciju pod nazivom “Transparentnost pravosuđa i odgovornost medija”.

Pet godina BIRN-a BiH

I u 2009. godini, petoj kako djeluje, Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine je uspjela održati pažnju javnosti na temama što se tiču procesuiranja ratnih zločina i procesa suočavanja s prošlošću, ali i profesionalnog rada medija koji se bave ovim pitanjima.

BIRN BiH predstavio novu publikaciju

BIRN BiH i Fondacija Konrad Adenauer promovirali u Sarajevu publikaciju "Historija u sjeni senzacije – Regionalni mediji o hapšenju Radovana Karadžića".

Promocija knjige “Borba za energiju: Balkan i globalni energetski izazovi”

U Sarajevu održana promocija zbirke tekstova dobitnika Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost.