Jezik / Language:
 
Share:
27 Juli 2010

Predavanje studentima Univerziteta Colorado

Anisa Sućeska-Vekić, direktorica BIRN-a BiH, i Erna Mačkić, urednica i novinarka BIRN – Justice Reporta, održale su 26. jula ove godine na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu predavanje studentima postdiplomskog studija Univerziteta Colorado (Denver).

U sklopu predavanja koja studenti slušaju tokom ljetne škole “Izgradnja državnosti BiH u postdejtonskom periodu”, Sućeska-Vekić i Mačkić su govorile o radu BIRN-a BiH, te procesuiranju ratnih zločina na Sudu BiH.

Tokom osam sedmica trajanja ljetne škole, studenti postdiplomskog studija Univerziteta Colorado su, osim predavanja, imali priliku da prate i terensku nastavu koja se održavala u Srebrenici, Tuzli, Višegradu...

Pored predstavnika BIRN-a, predavanja studentima su držali predstavnici Ureda Visokog predstavnika u BiH (OHR), Evropskih policijskih snaga (EUPM), Državnog tužilaštva, te mnogi akademski profesori i političari.

Ljetnu školu “Izgradnja državnosti BiH u postdejtonskom periodu” organizirala je Atlantska inicijativa (AI) u suradnji sa Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Program je započeo 6. juna i traje do 30. jula ove godine. U tom periodu studenti su, nakon predavanja, volontirali i u nevladinim organizacijama u BiH.

Share:
comments powered by Disqus

Bilten

Izaberite newsletter