Jezik / Language:
 
Share:
02 August 2010

BIRN BiH u posjeti Der Erste Stiftungu

Denis Džidić, novinar BIRN – Justice Reporta, posjetio je ured Der Erste Stiftunga u Beču (Austrija) u okviru projekta razmjene novinara koji Balkanska regionalna istraživačka mreža (BIRN) provodi sa listom Der Standard.

U okviru razmjene između dviju medijskih kuća, novinar BIRN – Justice Reporta boravio je četiri dana u Beču – između 26. i 29. jula ove godine – gdje se sastao s predstavnicima organizacije Der Erste te se upoznao s njihovim brojnim projektima edukacije na području Centralne i Jugoistočne Evrope.

Program razmjene je počeo u aprilu ove godine, u organizaciji Der Erste Stiftunga, a uključuje novinare iz Austrije, BiH, Kosova, Makedonije i Srbije, od kojih će po jedan boraviti u Beču svakog mjeseca.

Osim Der Erstea, Džidić je obavio sastanke s predstavnicima udruženja bosanskohercegovačkih građana u Austriji – Centra savremenih inicijativa u Linzu, te Udruženja bosanskohercegovačkih pisaca Gornje Austrije.

Novinar BIRN-a se također sastao sa ambasadorom BiH u Austriji, Njegovom ekselencijom gospodinom Harisom Hrlom, te predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Austrije, s kojima je razgovarao o procesima migracije iz BiH u tu zemlju.

Share:
comments powered by Disqus

Bilten

Izaberite newsletter