Jezik / Language:
Pratite nas na

Anketa: Stop cenzuri o ratnim zločinima

Molimo vas da odvojite trenutak vremena i odgovorite na nekoliko pitanja u sklopu naše ankete kojom ćete nam pomoći da zaustavimo anonimizaciju sudskih dokumenata i nedavanje audio i video materijala sa suđenja.

Počnite anketu >>
Share:

Debatna konferencija u Mostaru

Urednica BIRN – Justice Report Nidžara Ahmetašević bila je među uvodničarima na debatnoj konferenciji „Sudovi u BiH i odgovornost medija“ u Mostaru.

Urednica BIRN – Justice Report izdanja Nidžara Ahmetašević bila je među uvodničarima na debatnoj konferenciji „Sudovi u BiH i odgovornost medija“ u Mostaru 15. marta, koju je organizovalo Vijeće za štampu BiH, a pokrovitelj je bila fondacija Konrad Adenauer, ured u Sarajevu.

Ovo je prva od četiri konferencije koje će biti organizovane u narednih mjesec dana i to u Sarajevu, Banja Luci i Bijeljini, a predstavnici BIRN-a će učestvovati i na svim narednim.

Na konferenciji u Mostaru su sudjelovali i novinari iz hercegovačkih medija kao i predstavnici tamošnjih sudova.

Na svim konferencijama bit će predstavljen i dopunjeni Kodeks za štampu BiH kao sredstvo zaštite profesionalnog novinskog izvještavanja i osnovno sredstvo samoregulacije u štampanim medijima, te usvojene Preporuke za medije, na čijem pisanju su radili i članovi Asocijacije izvještača sa suda (AIS).

Share:
comments powered by Disqus

Bilten

Izaberite newsletter