Jezik / Language:
 
Share:

Radio Justice sedmični magazin, br.336

U 336. izdanju magazina o suđenjima za ratne zločine – BIRN Radio Justice prenosimo: Iako u svakodnevnom strahu za vlastiti život, Sarajlije za vrijeme najduže opsade u modernoj historiji umjetnost nisu zaboravlile. Na razne način su se dovijali i prikazivali sugrađanima filmove kako bi živjeli a ne preživljavali.

U 336. izdanju magazina o suđenjima za ratne zločine - BIRN Radio Justice prenosimo:

1. IZVJEŠTAJI SA SUĐENJA PRED SUDOM BIH

Josipović i drugi: Sastanci s Mladićem

Svjedok Tužilaštva BiH prisjetio se sastanka sa komandantom Vojske Republike Srpske Ratkom Mladićem, održanim u julu 1995. godine, nakon što su srpske snage zauzele Srebrenicu.

Savinović: Iseljavanje nakon izbijanja sukoba

Na suđenju za zločine počinjene na području Mostara, svjedok Tužilaštva BiH potvrdio je da je oružani sukob između Armije BiH i Hrvatskog vijeća obrane počeo u maju 1993. godine, te da je desna obala Neretve bila pod kontorlom Hrvstkog vijeća obrane , dok je na lijevoj obali bila Armija BiH.

2. FOKUS

Kad pobijedi želja za životom

Iako u svakodnevnom strahu za vlastiti život, Sarajlije za vrijeme najduže opsade u modernoj historiji umjetnost nisu zaboravlile. Na razne način su se dovijali i prikazivali sugrađanima filmove kako bi živjeli a ne preživljavali.

3. NAJAVA SUĐENJA

Pred Sudom BiH sljedeće sedmice biće nastavlja suđenja za zločine u Prijedoru, Zvorniku, Doboju, Brčkom, Rogatici i Foči, Mostaru, Odžaku, Čapljini, Livnu, Hadžićima, Bijeljeni, Milićima, Ljubuškom, Tesliću, Kladnju i Čajniču.

Share:

Bilten

Izaberite newsletter

About Jutice Report